Меморіальні дошки захисникам України: де та кому планують встановити у Кременчуці

13.03.2024, 07:45 Переглядів: 622

 

Відданість і пам'ять

П’ять меморіальних дошок полеглим героям планують встановити у Кременчуці, за ініціативи керівництва навчальних закладів та частин, у яких служили військові. Про це стало відомо 12 березня під час засідання комісії з питань перейменування об'єктів топоніміки, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення пам’ятних знаків у межах Кременчуцької міської територіальної громади.

 

Меморіальна дошка пам’яті Іллі Василищенка має з’явитися на фасаді гімназії №9, навчального закладу, де здобував середню освіту захисник.

— Хочемо увічнити на будівлі нашої гімназії пам’ять про нашого учня. Це був хороший, вихований хлопець, який змалку полюбляв військову справу. Взяв на себе відповідальність — захищати свою батьківщину. Хочемо, щоб наші учні знали про сміливого та мужнього вихованця нашої гімназії. Загинув він під Бахмутом у 20 років, — розповіла педагогиня навчального закладу Олена Гута.

За ініціативи педагогічного колективу та батьків загиблого воїна з Кременчука Олега Пруцкова, меморіальну дошку планують встановити на фасаді Кременчуцької гімназії № 20.

 

— Олег був гарним сином, гарним офіцером, загинув як герой. Він гарний приклад для дітей, — констатує батько воїна.

Увічнити пам’ять молодшого сержанта Антона Левчука, та солдата Олександра Лабунського меморіальною дошкою на фасаді ліцею №6, планують за ініціативи кількох депутатів Кременчуцької міської ради та керівництво ліцею № 6.


 


 

 

Особовий склад військової частини 3059 Національної гвардії України, звернулися до комісії з проханням розмістити на фасаді будинку № 3, на вулиці Вадима Пугачова, меморіальну дошку воїну-захиснику Пугачову.

 

— Це була дуже відважна людина. Він нагороджений Орденом Богдана Хмельницького, зараз розглядається питання про присвоєння йому звання Героя України. Він з Кременчука, загинув під час виконання бойових завдань, — говорить Олег Курочкін, заступник командира військової частини 3059, по роботі з особовим складом.

Усі громадські ініціативи про встановлення меморіальних дощок загиблим воїнам-захисникам члени комісії підтримали одноголосно.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх