Випускника Кременчуцького військового ліцею Максима Чайку нагородили орденом Богдана Хмельницького

19.01.2024, 10:01 Переглядів: 3 141

Нині Максим — повний кавалер ордену Богдана Хмельницького

Вчора, 18 січня, випускника Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Максима Чайку нагородили орденом Богдана Хмельницького першого ступеня. Максим Чайка закінчив кременчуцький заклад у 2011 році. Про це повідомила представниця навчального закладу Ірина Васильєва. 

— Так тримати! Щирі вітання та подяка за твою відданість Батьківщині й українському народові! Пишаємося! — йдеться у повідомленні.

Максим — військовий льотчик армійської авіації сухопутних військ ЗСУ, офіцер. У 2016 році потрапив до 18-ї бригади армійської авіації, де проходить службу і по сьогоднішній день. Літає на гелікоптерах типу Мі-8, Мі-24, Мі-2.

Орденом Богдана Хмельницького I ступеня нагороджуються військовослужбовці за визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України.

— Як на мене, ця нагорода по-справжньому показує ту титанічну працю, яку робить військовий під час виконання бойових завдань. Але мало хто знає, що за цією нагородою, окрім мене, стоїть клопітка робота технічного складу, всього управління моєї бригади, передових авіаційних навідників, а саме головне — льотчиків, з якими я виконував і виконую поставлені задачі, — написав Максим у своєму інстаграмі.
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Cpt. John Price (@___cpt.john.price___)

Нині Максим — повний кавалер ордену Богдана Хмельницького.

З перших днів повномасштабного вторгнення він виконує польоти на вогневе ураження противника, бере участь у захисті держави на сході та півдні, а саме в Луганській, Донецькій, Миколаївській та Запорізькій областях. Льотчик брав участь у боях на острові Зміїний разом з підрозділами ГУР та СБУ.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений VATRA (@vatra_ua)

Нагадаємо, що 21 грудня Олегу Бажану в приміщенні Кременчуцької районної військової адміністрації вручили орден Богдана Хмельницького II ступеню


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх