Відтепер 65% площі пачки цигарок займатиме зображення про шкоду куріння

12.01.2024, 07:02 Переглядів: 753 Коментарів: 1

 

Також на пачках з'являться qr-коди з посиланням на ресурс, який допоможе позбутися шкідливої звички

З 11 січня на цигаркових пачках 65% площі займатимуть зображення із медичними попередженнями про шкоду куріння. Про це інформує пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

Також виробники тепер будуть зобов’язані розміщувати на упаковках із цигарками qr-коди, за яким знаходитиметься посилання на сервіс Центру громадського здоров’я МОЗ України «Я кидаю курити». 

Матеріали, які розміщуватимуться на пачках цигарок, були розроблені на основі зображень з тих країн, де медичні попередження довели свою ефективність — Австралії, Таїланду, Канади, міжнародних неприбуткових організацій CTFK та Vital Strategies. Розробляли їх фахівці Мінздоров’я спільно із представниками громадськості та без залучення співробітників тютюнової галузі. 

Фахівці МОЗу вважають, що сигаретна пачка — важливий канал комунікації зі споживачами тютюну. За їхніми даними, 93% теперішніх курців помічають медичні попередження на пачках сигарет, а 54% курців задумувались через це про припинення куріння. 


В Україні внаслідок куріння щороку помирає в середньому 130 000 людей. Тютюнопаління підвищує ризик інсульту, стенокардії та інфаркту міокарда та приблизно в 5 разів — раптової смерті. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, куріння є третьою причиною смертності у світі.

Автор: Яна Гудзь Джерело фото: Міністерство охорони здоров'я України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

917
12 січня 2024 10:02

Тоді вже і на пляшках з горілки треба подібне малювати, що горілка не тільки шкідлива, але і небезпечна після її вживання. Що у деяких верств людей, після її вживання, виникає агресія і вони стають небезпечні для людей.


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх