60% електроенергії Ferrexpo походить з низьковуглецевих джерел

3.01.2024, 19:27 Переглядів: 587 Новини компаній

 

Переробка залізної руди є основним процесом споживання електроенергії в діяльності Ferrexpo

Лондонська залізорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні підвищила частку електроенергії з низьким вмістом вуглецю в загальному споживанні електроенергії до 60% у 2022 році порівняно з 57% у 2021 році та 22% у 2020 році, як зазначено у Звіті Ferrexpo PLC про відповідальний бізнес за 2022 рік. Про це повідомляє видання GMK Center.

У 2019 році нормативні зміни в Україні дозволили купувати електроенергію в різних постачальників. З 2020 року Ferrexpo купує види енергії з низьким вмістом вуглецю, такі як гідроенергія та атомна енергія.

Також Група виробляє електроенергію з власної сонячної станції. З моменту введення в експлуатацію в липні 2021 року, сонячна електростанція Ferrexpo потужністю 5 МВт почала виробляти електроенергію, яка в 2022 році становила 1% від загального споживання. Це пілотний проєкт, хоча в середньостроковій перспективі Група продовжує розглядати можливість будівництва більшої сонячної електростанції потужністю 250-1000 МВт.

Частка електроенергії в загальному споживанні енергоресурсів Ferrexpo становила 41% у 2022 році, порівняно з 14% дизельного палива та 34% природного газу. Найбільш енергоємним процесом є переробка залізної руди.

Група заявила, що очікується, що частка споживання електроенергії з часом зросте, оскільки Ferrexpo має намір декарбонізувати свої потужності. Група розглядає впровадження електричних вантажівок і візків і, зрештою, використання екологічно чистого водню для заправки гранулятора паливом.

У 2022 році споживання електроенергії Ferrexpo впало на 41% через скорочення обсягів виробництва.

Автор: Андрій Тарасенко, GMK Center
Теги: Ferrexpo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх