У наступному навчальному році у школи Кременчука піде на 900 учнів менше — Москалик

13.12.2023, 07:28 Переглядів: 1 553

 

Зменшилася і кількість працівників у сфері освіти, які отримують зарплати з місцевого бюджету

У наступному навчальному році у школи Кременчука піде на 900 учнів менше (йдеться про школярів 1 та 10 класів), ніж цьогоріч. Про таке під час засідання комісії з питань освіти, молоді, міжнародних відносин, культури, спорту, ІТ-технологій, цифрової трансформації розповів директор міського департаменту освіти Геннадій Москалик.

Раніше пан Москалик повідомляв, що у Кременчуці падає народжуваність, тому у місті реорганізують дитячі садки. І також через це набирають менше дітей у перші класи, ніж випускають школярів 9 та 11 класів.

— Орієнтовно на 10-15 класів наступного року мережа зменшиться. Це велика кількість, наче велика школа зникне, — прокоментував пан Москалик.

Нагадаємо, станом на 1 вересня 2023 32 школи Кременчука відвідувало 20 025 учнів.

Геннадій Москалик розповів, що у школах укомплектовані штати педагогічних працівників попри те, що у зв’язку з війною певна кількість освітян виїхала за кордон, вивчила іноземну мову і залишилася там. Але він додав, що є тенденція по всій Україні — бракує вчителів математики та фізики:

— Якщо ми беремо середній вік вчителів даної кваліфікації — математиків і фізиків, то це вже передпенсійний і пенсійний вік. На жаль, молодь не йде працювати на ці спеціальності, — сказав він.

Та додав, що у цілому по місту навантаження на кожного вчителя у середньому складало 22,5 години на тиждень, але є ті, хто має 30 або 9 годин.

Станом на 1 вересня у Кременчуці було 1947 ставок працівників у сфері освіти (половина з них — саме педагоги), які отримують зарплати з місцевого бюджету*, а станом на листопад стало 1540. Отже, чисельність зменшилася на 400 штатних одиниць, за словами Геннадія Москалика, 200 із них — це саме педагоги.


*Варто зазначити, що вчителі отримують зарплати з державного бюджету, вихователі — з міського.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: bug.org.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх