Запитай у психолога, чи «це нормально»: «Кременчуцький ТелеграфЪ» готує новий проєкт

5.12.2023, 07:28 Переглядів: 630

А що б ви хотіли запитати у психолога? Пишіть в коментарях

Понад 60% українців потребують психологічної допомоги, свідчать дані Міністерства охорони здоров'я. Ризики обстрілів, рідні на фронті чи за кордоном — від початку повномаштабного вторгнення, приводів стресувати додалося. МОЗ наводить такі цифри — після війни, понад 15 млн українців потребуватимуть психологічної допомоги. Про що кременчужани хотіли запитати фахівця, але не наважувалися? Журналісти «Кременчуцького Телеграфа» запитували на вулицях міста.

 

— Я взагалі застала війну у Польщі. Вперше за 2 роки приїхала до дитини. А взагалі, ми з Херсону. Чесно, сьогодні вперше почула сирену, то у мене були сльози. Дитина одразу — мама, все добре — а у мене стрес, як позбутися тривожності? — каже Світлана.

 

— Мабуть, чому люди такі злі. Бо люди мали надію, що війна закінчиться швидше, а зараз прогнози більш невтішні, — поділилась Маша.

  

— Переживаєш про своє життя, близьких. Як бути спокійнішим? Як себе заспокоїти? Бо як ти неспокійна, неспокійні й твої діти, — розповіла Юлія.

 

— Кожна повітряна тривога, вибухи впливають на наш стан. У багатьох вже з'явилася адреналінова залежність. Вони починають більше хвилюватися, коли немає тривог. Як цього позбутися? — каже Вероніка.

 

— Стан змінився. Як уникнути наслідків для дитини? Після серен, вибухів. Вони ходять у садочку кожного дня у бомбосховище, вони знають, що є загроза обстрілів. Як допомогти дітям та мінімізувати наслідки? — розповіла Наталя.

Поставити свої питання може кожен — пишіть у наших соціальних мережах чи в коментарях на сайті. Ми зберемо «болі» аудиторії, та переадресуємо фахівцю. Ви отримаєте короткі відповіді на найважливіше, про що не могли запитати фахівця особисто.

Автор: Роксолана Жукова Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх