У Кременчуці провели майже сотню рейдів з ліквідації стихійної торгівлі

22.11.2023, 08:25 Переглядів: 1 720

 
Громадянам, які займаються стихійною торгівлею, доведеться сплатити штраф за двома адмінпротколами

З початку 2023 року у Кременчуці робоча група провела понад 90 рейдів з ліквідації стихійної торгівлі, під час яких склала понад 50 адмінпротоколів. 
Про це повідомили у пресслужбі Кременчуцької міської ради 21 листопада.

До складу групи входять представники виконавчого комітету Кременчуцької міської ради та контролюючих органів. Зазначимо, що на сьогодні головою робочої групи є перший заступник міського голови Кременчука Володимир Пелипенко, а його заступницею — начальниця управління розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики Людмила Жорняк.

— Останнім часом на Полтавщині, в тому числі і  в населених пунктах неподалік Кременчука, виявили кілька осередків африканської чуми свиней. А продаж м’яса на стихійних ринках  є одним із факторів передачі збудника цієї небезпечної хвороби, — йдеться у повідомленні.

Людей, які займаються незаконною торгівлею, притягують до відповідальності за двома статтями — ст. 160 та 152 КУпАП. Так, за першою статтею передбачено штраф від 17 до 119 грн, якщо торгівля промисловими товарами — від 102 до 255 грн.

Зазначено, що стихійна торгівля також є порушенням правил благоустрою міста. Відповідно до статті 152 продавець має сплатити штраф від 340 до 1360 грн. Для посадових осіб, громадян-підприємців штраф складає від 850 до 1700 грн.


Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх