На російсько-українській війні загинув захисник з Кременчуччини Юрій Телешун (доповнено)

6.11.2023, 20:30 Переглядів: 2 420

 

Вічна слава загиблому захиснику України 

3-го листопада на російсько-українській війні загинув військовий з Кременчуччини Юрій Телешун. Сержант поліг в районі села Пречистівка Волноваського району Донецької області внаслідок ворожого обстрілу з БМП. 

- Оболонська сільська рада висловлює щирі співчуття рідним і побратимам Героя. Вічна пам'ять і слава воїну, який захищав Україну і кожного з нас. Герої не вмирають! - мовиться у повідомленні Оболонської сільської ради. 

Юрій Миколайович Телешун народився 18 жовтня 1979 року в звичайній селянській родині у селі Оболонь Кременчуцького району. Тато працював пожежником, а мама дояркою. Юра був найменшою дитиною в сімї. Але це йому не заважало з малих років допомагати батькам по господарству, будучи хлопцем школярем він з легкістю доїв корову і козу. Доглядав кролів та курей.

 

У школі Юра навчався старанно багато екзаменів йому зараховувалось автоматично, відвідував танцювальний та інші гуртки. Не послухавши рідних після закінчення школи. В 1997 році не захотів ніде продовжувати навчання, а пішов служити до лав Української армії.

Служба проходила у Херсоні (Їхня військова частина забезпечувала охорону правопорядку під час проведення фестивалю «Таврійські Ігри»). Під час проходження служби отримував не одно разові подяки від керівництва військової частини, приходила подяка і батькам. Під час служби був сильно травмований, після лікування повернувся в строй, але отримана травма давалась в знаки. Повернувся додому осінню 1999 року в званні старший сержант.

Після служби не все було гладко в його житті працював він і в ПСП «Оболоньське» і свино - товарному комплексі. Було всього, але коли отримав повістку на захист батьківщини пішов як справжній патріот своєї держави. Як їхав у військо просив
- Мамо якщо я загину ховайте мене з батьківського двору.

За ті кошти що йому платили Юра, без нічиєї допомоги придбав все від форми та каски до магазинів в автомата. Постійно надсилав кошти дітям і на одяг, І на приладдя, на дрова. В коротких та рідких дзвінках матері говорив.

- Чекай мене з Перемогою! Ти вже стара і хворієш буду тобі допомагать.

Після смерті 3 листопада 2023 роки в нього залишилось сиротами четверо неповнолітніх дітей.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх