Подробиці низки судових справ навколо будівництва нового приватного НПЗ, яке протягує місцева влада

2.11.2023, 08:00 Переглядів: 1 808

Полтавський окружний адміністративний суд відкрив три провадження за позовами депутата Кременчуцької міської ради Богдана Лазоренка. Мова про початок будівництва приватного мінінафтопереробного заводу, за яким стоять люди тісно пов’язані з нардепом Юрієм Шаповаловим та міським головою Віталієм Малецьким, обидва вони знаходяться в політичній орбіті Ігоря Коломойського.

З відкритих джерел, на вебпорталі суду, вбачається, що депутат оскаржує законність і легітимність проведення громадських слухань, які відбулися 21 липня в процесі громадських обговорень проєкту містобудівної документації, без яких, сесійно, неможливо затверджувати відповідні рішення.

 

Інший позов стосується правомочності сесії Кременчуцької міської ради від 19.05.2023 року, яка відбувалася всупереч діючому законодавству та чинному Регламенту Кременчуцької міської ради, з порушенням визначених законом процедур організації пленарного засідання. На думку депутата: зібрання частини депутатського корпусу в сесійній залі, за відсутності кворуму і голосування в мобільному застосунку Вайбер, шляхом натискання сердечок, категорично не відповідає тому, що називається сесією міської ради.

 

Останнє відкрите провадження, за позовом депутата Лазоренка, який є членом територіальної громади, стосується, власне законності прийняття самого рішення, «Про початок внесення змін до детального плану території Північного промвузла міста Кременчука», яке також розглядалося на травневій сесії.

 

Таким чином, якщо суд стане на сторону позивача, в будь-якому з цих рішень, картковий будинок з нормативно правових актів, які регламентують початок будівництва нового підприємства підвищеної екологічної небезпеки, просто розсиплеться.

Інше, що заслуговує уваги, це те, що Богдан Лазоренко, який виступає категорично проти проведення сесій та голосування у Вайбері, що унеможливлює персональну ідентифікацію осіб, може створити справжній прецедент, поставивши під сумнів, законність діяльності ради від початку широкомасштабного вторгнення.

Як стало відомо редакції, депутату та його адвокату систематично відмовляють у видачі документів пов’язаних з прийняттям оскаржуваних рішень, мова стосується протоколів засідань постійних депутатських комісій, засідань ради, розпоряджень міського голови, та решти внутрішніх документів, ради з якими безперешкодно може знайомитися депутат. Останній факт є грубим порушенням Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», що своєю чергою, підпадає під 351 статтю Кримінального кодексу.

Що ж стосується відмови в наданні інформації на адвокатські запити, то відповідні скарги скеровані до голови Ради адвокатів Полтавської області, для складання протоколу про адміністративне правопорушення на керуючого справами виконкому Руслана Шаповалова.

Схоже, що мрія фіолетової команди «За майбутнє», після затримання Коломойського, збудувати чергову екологічно шкідливу годівничку у вигляді нафтопереробного бізнесу ризикує натрапити на серйозний супротив.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх