Як кременчужанам отримати житлову субсидію, якщо є заборгованість за комунальні послуги

27.10.2023, 08:32 Переглядів: 816

 

Роз'яснення від Пенсійного фонду

Якщо домогосподарство має заборгованість зі сплати комунальних послуг, але є документально підтверджена сплата заборгованості, або є укладений договір про її реструктуризацію, або споживач оскаржив заборгованість в судовому порядку, і є ухвала про відкриття провадження у справі, житлова субсидія призначається протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону. Про це повідомили у пресслужбі Пенсійного фонду України.

— У разі підтвердження відсутності заборгованості після спливу двомісячного терміну з початку опалювального (неопалювального) сезону — з місяця, що настає за тим, у якому до органу Пенсійного фонду України надійшло документальне підтвердження таких дій, — зауважили у ПФУ.

Зазначається, що житлову субсидію не призначають, у тому числі на наступний період, якщо домогосподарство має прострочену понад три місяці (на дату надання інформації) заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг або витрат на управління багатоквартирним будинком, що виникла протягом трьох років, і загальна сума якої на день звернення за призначенням субсидії перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн).

У Пенсійному фонді нагадують, що питання виникнення/погашення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг слід вирішувати з підприємствами — надавачами послуг, які здійснюють облік такої заборгованості (п. 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року №848).

Раніше ми писали, що за житловою субсидією можна звернутися у будь-який місяць року.

Автор: Володимир Дмитренко Джерело фото: tribun.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх