Школярі та педагоги з Горішніх Плавнів організували та провели благодійний концерт

23.10.2023, 12:30 Переглядів: 717 Партнерський проєкт

 

До участі у концерті долучилося понад 70 дітей різного віку

Жителі Горішніх Плавнів, які завітали 11 жовтня до середньої загальноосвітньої школи № 5 ім. Л.І. Бугаєвської, стали свідками дебютного благодійного концерту «Обличчя війни», який було організовано за ініціативи педагогів та школярів. Загалом було проведено 5 таких концертів для учнів школи і 2 концерти для батьків.

Із самого початку війни на базі школи було організовано пункт збору гуманітарної допомоги, де всі небайдужі збирали харчі, необхідні речі для внутрішньопереміщених осіб, оголошували збори коштів, а згодом почали проводити благодійні ярмарки і концерти.

Організацією концерту зайнялася педагогиня-організаторка школи Наталія Руденко, якій допомагали її донька Валерія та однодумці з-поміж педагогів школи. Спільними зусиллями вдалося долучити творчу та обдаровану учнівську молодь, і за місяць постійних репетицій понад 70 учасників були готові показати результати своєї роботи глядачам, які відвідали актову залу школи.

Мінімальна вартість квитка становила 20 гривень, а максимальну глядачі вже вирішували на власний розсуд. Кошти для збору приносили навіть після проведення концертів 39 335 грн, які будуть направлені на закупівлю автівки для 95-ї бригади, де проходять службу жителі міста Горішні Плавні.

«Головна мета таких заходів - це виховання наших дітей: показати їм наших захисників, щоб діти знали і розуміли, що саме завдяки цим людям ми маємо змогу навчатися, розвиватися, творити. Діти повинні знати обличчя сучасних героїв, наших земляків, які зараз несуть службу в лавах ЗСУ або трагічно пішли із життя, відстоюючи нашу свободу. Вони мають знати правду, пам’ятати їх, пишатися ними. Адже без цього ми не зможемо розраховувати на гідне майбутнє. Пам’ять про тих людей, які втратили своє життя, ніколи не згасне в нашій свідомості й ми передамо це іншим поколінням - переконана Наталія Руденко. - Окрім цього, ми намагаємося робити все, щоб практично допомогти нашим військовим. Зараз потреб дуже багато, ми не маємо стояти осторонь, коли в Україні йде війна».

Благодійна й виховна діяльність освітнього закладу продовжується: запланована організація благодійних ярмарків, акцій і вже ведеться підготовча робота над наступними заходами, які демонструють велич українського духу, викликають почуття гордості за наших людей жодного з глядачів не залишать байдужим. За задумом організаторів це буде трилогія “Обличчя війни”. Першим з них - був благодійний концерт, наступними - будуть зустрічі старшокласників з волонтерами, а третій планується провести у лютому, до другої річниці з моменту початку повномасштабного вторгнення.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх