На закупівлю обладнання для травматологічного відділення лікарні «Кременчуцька» виділили 8 млн грн

22.09.2023, 13:03 Переглядів: 1 350

 

Як розподілили кошти, читайте далі

Для оснащення травматологічного відділення лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» після капітального ремонту меблями, інвентарем, медичним обладнанням з бюджету Кременчука виділили кошти у сумі 8 млн грн з розподілом:

  • 6,6 млн грн на «Капітальні трансферти підприємствам (установам та організація)» за напрямом «Придбання обладнання і предметів довгострокового користування»;
  • 1,4 млн грн на «Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам та організаціям)» за напрямом «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар».

Лікарня провела 7 процедур відкритих торгів з особливостями та уклала 25 договорів на закупівлю товарів. Відповідно до проведених процедур та укладених договорів сума за напрямком «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» склала 2 млн грн. Перевитрати у 625 327 грн були внаслідок наступного:

  • лікарня планувала закупівлю VAC-апарату* (система лікування ран негативним тиском з живленням від мережі), а витратні матеріали до апарату вартістю до 20 тис. грн не були враховані (вакуумний комплект каністр та вакуумний комплект для закриття ран), без яких проведення лікування ран негативним тиском неможливе;
  • після закінчення ремонту виникла потреба в закупівлі комплектів меблів, які не були враховані в кошторисі вартістю до 20 тис. грн;
  • інструментарій для проведення операцій потрібно було придбати комплектом вартістю 100 тис. грн, а закупили в роздріб до 20 тис. грн (через відсутність пропозицій від постачальників на комплекти інструментарію);
  • крім того, різниця за напрямками використання виникла через те, що при складанні потреби в оснащенні враховувалася середня ціна, яка після проведення процедури закупівлі була меншою, ніж вартісний критерій для визнання основних засобів у розмірі 20 тис. грн.

З іншого боку, за напрямком «Придбання обладнання і предметів довгострокового використання» використали 5,9 млн грн. Залишок невикористаних коштів – 683 833 грн. Одна з причин: планувалось придбати операційний стіл за 900 тис. грн, а фактично закупили медичну регулюючу кушетку, яка повністю відповідає його функціям, за 140 тис. грн.

Тому внесли зміни до розподілу виділених коштів між напрямами використання, «перекинувши» з одного на інший 625 327 грн для розрахунку за виготовлені меблі для оснащення травматологічного відділення.
З урахуванням змін кошти у сумі 8 млн грн розподіляться наступним чином:

  • 6 млн грн на «Капітальні трансферти підприємствам (установам та організація)» за напрямом «Придбання обладнання і предметів довгострокового користування»;
  • 2 млн грн на «Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам та організаціям)» за напрямом використання «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар».

*У хірургічному відділенні лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» для лікування ран використовується VAC-терапія – це методика, яка передбачає використання від'ємного тиску для очищення поверхні рани та прискорення загоєння. Переваги методу полягають у видаленні ексудату, зменшенні набряку, зростанні мікроциркуляції, формуванні грануляцій, посиленні синтезу сполучної тканини. Використовується для лікування великих інфікованих ран. Лікування в ЛІЛ «Кременчуцька» безоплатне і надається всім, хто цього потребує.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх