У Кременчуці згадали про реконструкцію дитячого садочка на Раківці

19.09.2023, 19:00 Переглядів: 1 249

У мерії сподіваються отримати кошти з державного бюджету на продовження робіт, а тим часом вартість робіт у довгобуді вже виросла з 17 до 26 млн гривень

26 мільйонів гривень, передбачних на реконструкцію дитячого садка по вул. Генерала Манагарова, 5-А (нині — лікаря Бончука), виключила з переліку видатків бюджету розвитку Кременчука на 2023 рік та включили до переліку проєктів, реалізація яких передбачається коштом залучення міжнародної технічної допомоги. Відповідні зміни до Плану економічного і соціального розвитку Кременчуцької міської територіальної громади на 2023 рік затвердили депутати Кременчуцької міської ради на сесії 15 вересня. Мова йде про довгобуд на Раківці.

Як повідомили «Кременчуцькому Телеграфу» в міській раді, для завершення реконструкції дитячого садка мають намір залучити 6 млн грн з державного бюджету. Проте для цього потрібно затвердити оновлену проєктну документацію, а з цим є певні проблеми. 

Зазначимо, що в лютому КВП «Кременчуцьке міське управління капітального будівництва» замовило коригування проєкту реконструкції дитсадка (ціна договору — 620,9 тис. гривень, звіт про виконання робіт ще не опублікований). Такі самі роботи КВП замовляло і в грудні 2021 року. Тоді оновлення кошторису коштувало бюджету 370 тис. гривень.

Нагадаємо, реконструкція будівлі триває з 2017 року Колишній садок № 45 простояв покинутим майже 10 років. Після закриття садка тут колись була приватна школа, а потім будівля руйнувалася, обростала бур’яном.  

Казино «Рояль» у дитячому садочку

 

У 2017 році реконструкцію оцінили в 17,6 млн гривень. Відтоді ціна виросла до 24,5 млн гривень.

У Кременчуці підрядник з субпідрядником розіграли тендер на реконструкцію дитсадка за 24,6 млн грн. Однак витратили лише 950 тис. гривень

Договір із підрядником КГП «Собзрембуд» розірвали, роботи знов завмерли. За розрахунками управління економічного розвитку мерії, за весь цей час на роботи витратили 9 млн гривень. У яку ціну нині обійдеться бюджету реконструкція дитсадка, стане відомо після затвердження проєкту.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх