Кабмін погодив доплати інструкторам та пораненим бійцям ЗСУ: який розмір виплат

15.09.2023, 20:05 Переглядів: 2 712

 

Інструктори військових навчальних центрів та поранені бійці отримуватимуть доплати

Уряд погодив доплати інструкторам військових навчальних центрів та обмежено придатним (непридатним з переглядом за 6-12 місяців) військовослужбовцям, які знаходять у розпорядження відповідних командирів. Йдеться про суми від 15 тисяч до 30 тисяч гривень. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну 15 вересня. 

Законом передбачається доплати інструкторам від 15 тисяч гривень до 30 тисяч гривень. Також 20 100 гривень доплати отримуватимуть військовослужбовці, які внаслідок поранення виведені за штат та знаходяться у розпорядженні відповідних командирів. 

Про це повідомив представник уряду у ВРУ Тарас Мельничук. Сам закон ухвалили ще наприкінці червня 2023 року, але Кабмін мав видати роз’яснення щодо сум та порядку нарахування цих виплат, що він і зробив.

— Військовослужбовцям, які у зв’язку з пораненням (контузією, травмою або каліцтвом), пов’язаним із захистом батьківщини, визнані військово-лікарською комісією обмежено придатними до військової служби або непридатними до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців, та зараховані у розпорядження відповідних командирів, протягом двох місяців з дня зарахування у розпорядження (без врахування часу перебування у відпустці та на лікуванні) виплачується грошове забезпечення (без урахування додаткової винагороди) за останньою займаною посадою у повному обсязі. Після перебування у розпорядженні понад два місяці та до закінчення перебування у розпорядженні таким військовослужбовцям щомісячно виплачується оклад за військовим званням, надбавка за вислугу років та додаткова винагорода у розмірі 20 100 гривень, — йдеться у документі. 

Читайте також:

Автор: Віктор Крук Джерело фото: ілюстративне
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх