«Офіційного» кладовища для тварин у Кременчуці не буде

10.09.2023, 17:17 Переглядів: 1 000

 

Створення нових скотомогильників в Україні заборонено, тому в місті думають над створенням утилізаторів або крематорію. Проте коли – невідомо

Кладовища для тварин у Кременчуці створювати не будуть. Чинним законодавством в Україні заборонено створювати нові скотомогильники. Про це «Кременчуцькому Телеграфу» розповів заступник міського голови з житлово-комунальних питань Іван Москалик.

Ми звернулися до нього за коментарем після того, як  невідомі знищили стихійне місце поховання у Соснівці. Проте у Кременчуці ніколи не було місця, де б містяни могли ховати своїх померлих домашніх тварин. 

– У місті не можна зробити окреме кладовище для тварин, наприклад біля звичайного кладовища для людей. Станом на сьогодні чинним законодавством не врегульоване питання щодо поховання тварин, оскільки заборонене створення нових скотомогильників. Лише – кремація або біотермічна яма для тварин, – сказав Іван Москалик.

За його словами, нині ще діє скотомогильник на Деївському кладовищі. Туди звозять безпритульних тварин, якими опікується КП «Спецсервіс-Кременчук», а також  тіла  тварин, приміром, збитих на автошляхах. Втім, цей скотомогильник буде заповнений за рік-півтора.

– Ми вже другий або третій рік поспіль під час формування бюджету закладаємо кошти для придбання спеціального утилізатора або невеличкого крематорію для біологічних решток, бо це єдине рішення, – каже Іван Москалик.

Однак питання, як завжди, у грошах.

Нагадаємо, що минулого місяця у Кременчуці знищили стихійне кладовище для тварин. Господарі тварин, які там були поховані, стверджують, що це зробили працівники лісгоспу, а начальник лісгоспу стверджує, що кладовище перекопали не вони.

Також нагадаємо думки кременчужан щодо того, де ховати померлих тваринок у Кременчуці.

Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх