Коломойського взяли під варту - але з можливістю застави в півмільярда гривень

2.09.2023, 21:07 Переглядів: 1 970

 Запобіжний захід обрав Шевченківський райсуд 2 вересня ввечері

Шевченківський райсуд Києва обрав олігарху Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень, повідомила Українська правда з зали суду.

Таким чином суд задовольнив клопотання детектива БЕБ щодо застосування до Коломойського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою було задоволено частково. Йому визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів – до 31 жовтня включно. Суддя постановив взяти його під варту в залі суду.

 

Водночас розмір застави визначено як 190 тисяч прожиткових мінімумів для працездатних осіб або 509 мільйонів 960 тисяч гривень.

Після оголошення рішення прокурор від коментарів відмовився. Сам Коломойський не сказав ані слова.  

Нагадаємо, 2 вересня вранці олігарх Коломойський отримав підозру - ймовірно, у справі Кременчуцького НПЗ. СБУ та БЕБ оголосили про підозри за  двома статтями - шахрайство та відмивання коштів.

Нагадаємо, в лютому 2023 року СБУ та БЕБ проводили обшук вдома в олігарха Ігоря Коломойського у Дніпрі. Тоді було відомо, що розслідування стосується махінацій навколо  «Укртатнафти» та «Укрнафти». У вересні минулого року також проводили обшук  у справі Укрнафти, що нині перейшла в управління держави. 

Раніше її співвласником був Коломойський. У листопаді на Кременчуцькому НПЗ, що керувалася Укрнафтою, СБУ та БЕБ провели обшуки для перевірки інформації про багатомільйонні ухилення менеджментом компанії від сплати обов’язкового акцизного збору за 2022 рік.

Автор: Ольга Мінчук Джерело фото: Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх