У Кременчуці попрощалися із старшим розвідником-гранатометником Романом Кравченком

30.08.2023, 17:31 Переглядів: 1 948

 

17 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання потрапив під ворожий артобстріл і загинув

Сьогодні, 30 серпня, у Кременчуці попрощалися з 45-річним розвідником-гранатометником Романом Вікторовичем Кравченком — «Бородою». Такий позивний чоловік отримав через свою бороду.

Народився військовий 29 червня 1978 року у Кременчуці, тут проживав та працював на різних підприємствах.

 

Роман Кравченко був призваний Кременчуцьким РТЦК та СП на військову службу по мобілізації 15 грудня 2022 року. Служив старшим розвідником-гранатометником 2 розвідувального відділення розвідувального взводу.

— Роман був роботящим хлопцем, працював і водієм, на будівництві багато часу, заробив на квартиру і все було б добре, але війна усі ці плани знищила. Він був серед перших, які штурмували Бахмут, — говорить військовослужбовець з позивним «Художник».

17 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання Роман потрапив під ворожий артобстріл і загинув. Це сталося під час штурму Бахмута Донецької області.

 

— Кожен раз ми проводжаємо в останню путь наших кращих, які планували своє життя, але російська навала забрала життя батька у двох дітей, чоловіка у дружини, а у матері — сина. Це велика втрата для усіх нас. Вічна пам’ять нашим Героям, — зазначив військовослужбовець із позивним «Художник».

Багато людей прийшло попрощатися із Романом Кравченком, серед них друзі, близькі, рідні та побратими, які приїхали ненадовго попрощатися із загиблим, а потім вирушать знову на позиції.

— З Романом я познайомився у кінці березня, він прийшов у наш підрозділ ДШВ і ми там познайомилися. Хоча я теж кременчужанин, але так трапилося, що зустрілися тільки там, до цього я його не знав. Спочатку він прийшов без досвіду, але з часом його отримував, навчався у нас, ми йому багато допомагали. Добра людина була. Намагався бути «душею компанії». Ми з ним працювали разом, виходили на завдання, йому завжди все гарно вдавалося. Йому не вистачило 10 хвилин аби повернутися після виконаного завдання до точки, — говорить військовослужбовець з позивним «Птиця».

Після прощання у МПК панахиду відслужили у Свято-Миколаївському соборі. Поховали військового на Алеї Слави Свіштовського кладовища поряд з іншими захисниками України.

 

У Романа Кравченка залишилися дружина, двоє маленьких синів та батьки.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Дарія Згура Фото: Артем Коваленко Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх