Родині загиблого кременчужанина Анатолія Богуцького вручили орден «За мужність»

18.08.2023, 16:30 Переглядів: 1 632

 

Посмертну нагороду отримали дружина на два сини захисника України

Сьогодні в Кременчуцькій районній військовій адміністрації вручили нагороду родині загиблого Героя з Кременчука – Анатолія Богуцького.

- Кожного разу, коли ми вручаємо посмертну нагороду родичам загиблого, дуже важко використовувати такі слова у минулому часі, як «народився, жив, працював, служив, загинув за нашу державу». Герої живі, доки жива пам’ять про них, - сказав перед врученням ордена «За мужність» ІІІ ступеня молодшому сину загиблого Захисника, кременчужанина Анатолія Богуцького, заступник начальника Кременчуцької РВА Артем Даценко.

Він розповів, що Анатолій Богуцький народився 8 грудня 1979 року. 8 серпня 2022 року він був призваний на військову службу по мобілізації Кременчуцьким районним ТЦК та СП.

А 30 грудня 2022 року, у віці 43-х років, Анатолій Богуцький загинув під час виконання бойових завдань поблизу села Червонопопівка Кремінського району Луганської області.

Указом Президента України №218 від 13 квітня 2023 року за особисту мужність, самовідданні дії та героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Анатолій Богуцький був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно).

 

Дружина загиблого Героя Людмила розповіла журналістам про свого чоловіка.

- Його усі любили. Він був дуже товариською людиною… Коли почалася війна, він ходив сумний, постійно щось думав. А потім сказав мені, що був у військкоматі й записався на військову службу, щоб захищати нас. Сказав: «Я не буду чекати, поки вони прийдуть до нас». Таким було його рішення. І я його підтримала, тому що воно було правильним, - сказала Людмила.

 

Сини загиблого Макар і Кузьма згадували батька, як дуже доброго та сміливого чоловіка. Старший син розповів, що з батьком часто їздив на рибалку, за грибами. А молодший син додав, що його батько був дуже щедрим та постійно приносив синам подарунки.

Нагадаємо, Кременчук попрощався з 43-річним старшим водієм мінометної батареї старшим солдатом Анатолієм Богуцьким 10 січня 2023 року.

  


Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх