Чи вийдуть діти на навчання у школах Глобинської громади

17.08.2023, 07:37 Переглядів: 1 104

 

«Кременчуцький ТелеграфЪ» подивився на процес підготовки до навчального року Глобинського ліцею №5 та Бабичівської гімназії Глобинської громади

У вівторок, 15 серпня, кременчуцькі журналісти разом з представниками Кременчуцької районної військової адміністрації подивилися, як проходять ремонтні роботи укриттів у школах Глобинської громади. Разом з нами був і мер Глобиного Станіслав Джусь, який розповів, що загалом у цій громаді налічується 12 навчальних закладів, вони всі будуть готові до очного навчання.

– Діти підуть до школи та будуть мати можливість в очному режимі займатися, тому що дійсно цей великий проміжок часу, коли то епідемія, то активна фаза бойових дій обмежували можливість нормального навчання і спілкування дітей. Тому зараз це у нас пріоритетні питання, які стоять, і щоразу, як тільки з’являються фінанси, ми фінансуємо один чи інший об'єкт, щоб його привезти у відповідні норми, щоб там була можливість приймати дітей, – говорить Станіслав Джусь.

Вчора журналісти відвідали лише два навчальні заклади у Глобинській громаді.

 

Спочатку ми завітали до Глобинського ліцею №5. Там нас зустріла директорка ліцею Світлана Романенко, яка розповіла, що наразі у школі налічується 628 дітей, проте заяви ще доносять. А укриття розраховане на 550 учнів і за результатами опитування, більшість батьків за те, щоб діти ходили до школи. Наразі сховище ще ремонтується, проте до 1 вересня роботи мають завершитися.

 

– З першого вересня у нас буде все добре. Ми будемо навчатися без дистанційки, ми будемо працювати для того, щоб діти мали можливість соціалізуватися, виходити, спілкуватися, бачити вчителів, дбати про здоров'я, проводити уроки фізкультури та дихати повітрям у парку. Я думаю, будемо навчатися в одну або півтори зміни, – говорить Світлана Романенко.

У цьому укритті будуть навчальні класи, душеві кабінки та туалети.

Після цього ми відправилися до Бабичівської гімназії, тут школа та дитсадок є одним цілим. Нас зустріла директорка навчального закладу Неля Родак. Вона розповіла, що загалом у закладі нараховується 84 учнів та близько 25 дошкільнят, а укриття розраховане на 100 осіб. Його розмістили у підвалі колишнього дитячого садочка.

 

– Якщо лунатиме сигнал «Повітряна тривога», то всі помістимося. Ми маємо намір працювати офлайн, хоча ми й до цього вже працювали, – говорить Неля Родак.

 

В укритті є ліжка та ігрові зони для дошкільнят та парти – для учнів. Також тут є деякі нюанси, проте директорка школи зазначила, що до 1 вересня з роботою впораються та дітки вже сядуть за парти.

 

Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх