Великокринківський ліцей у Глобинській громаді готовий до навчального року

15.08.2023, 19:27 Переглядів: 2 131

 

Укриття ремонтувало ПП «Райагробуд», власником якого є батько керівника Кременчуцької РВА, Віктор Лєднік

Сьогодні, 15 серпня, журналісти разом з Кременчуцькою районною військовою адміністрацією відвідали школи Кременчуцького району та подивилися, як проходить ремонт укриттів та наскільки у деяких школах вже на готові укриття. У цьому списку були Піщанська, Градизька та Глобинська громади, про укриття у школах цих громад читайте незабаром на нашому сайті.

А сьогодні «Кременчуцький ТелеграфЪ» розповість про ліцей у Великих Кринках — рідне село керівника Кременчуцької районної військової адміністрації Олега Лєдніка, відповідно він навчався у цій школі.

На сьогодні у навчальному закладі навчаються 345 учнів. Школу збудували у 1981 році, й підвал був протирадіаційним укриттям. Зараз у ньому зробили сучасне укриття коштом Глобинської міської ради, а його ремонтом займалося приватне підприємство «Райагробуд», власником якого є батько керівника Кременчуцької РВА, Віктор Лєднік.

 

— Теперішнє укриття розраховане на 850 дітей, а якщо ще використовувати коридори, то на 1230. Ми можемо сюди запрошувати й жителів села. Також у нашому укритті буде виділена кімната для садочка, — говорить директор Великокринківського ліцею, Микола Цимбал.

 

Також робітник з ПП «Райагробуд», який брав участь у ремонті укриття, розповів журналістам, які роботи проводилися.

 

— У цьому приміщенні був тир, тому ми все робили з нуля. Підлогу вичищали, робили ізоляцію стін та обробляли їх протигрибковою ґрунтовкою. Також додали освітлення, заховали проводку і все це фарбували, — розповів будівельник, Олександр Затуливітер.

До речі, сьогодні Віктор Лєднік та мер Глобиного Станіслав Джусь спростували інформацію про те, що підприємство Віктора Лєдніка ремонтувало усі 12 укриттів у Глобинській громаді. За їх словами, пряму участь у ремонті укриття Віктор Лєднік брав лише у Великокринківському ліцеї.

 

— Мені несоромно за зроблену роботу, я в цю школу вклав душу, аби діткам було зручно і комфортно, — говорить Віктор Лєднік.

 

Ліцей повністю готовий приймати діточок 1 вересня.

Фото: Кирило Воронцов
Автор: Дарія Згура Фото: Кирило Воронцов Відео: Кирило Воронцов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх