Як проходитимуть заняття у Кременчуцькій гімназії №19 у новому навчальному році

11.08.2023, 12:30 Переглядів: 2 031

 

Школярі зможуть навчатися очно кілька разів на тиждень, якщо встигнуть облаштувати укриття у «Теплоенерго»

З нового навчального року у Кременчуцькій гімназії №19 буде змішана форма навчання. Як пояснила директорка закладу Тетяна Лобан, діти виходитимуть на три уроки очно (така кількість учнів, яка зможе розміститися в укритті). Після цього у школярів буде година перерви, щоб дістатися додому, і ще 3 уроки проходитимуть онлайн.

Планується, що початкова школа навчатиметься 3 дні на тиждень по 3 уроки, а середня та старша – 2 дні на тиждень по 3 уроки.

Щодо укриття, куди водитимуть учнів під час повітряних тривог, є два варіанти – у «Теплоенерго» та колишню станцію юних техніків.

Проєкт сховища у «Теплоенерго» мають затвердити 11 серпня, тоді зможуть визначити кількість місць, які підприємство надасть школярам. Сховище може вмістити 300 людей, але це включаючи і працівників «Теплоенерго». У приміщенні колишньої станції юних техніків (зараз КМЦПО «Академія майбутнього») є підвальне приміщення на 160 кв. м, зараз там ведуть ремонт, днопоглиблюючі роботи. Але Тетяна Лобан зауважила, що відстань до «Теплоенерго» – 84 метри, то до будівлі Академії майбутнього її ще належить виміряти. Якщо вона становитиме понад 100 метрів, це суперечитиме нормам.

Вона наголосила: якщо ремонтні роботи в укритті «Теплоенерго» не будуть завершені до початку навчального року, учні навчатимуться дистанційно, аж поки сховище не буде готове. Разом з тим, за інформацією адміністрації, 90% батьків проголосували за змішану форму навчання і лише 10% бояться відпускати своїх дітей до школи.

Нагадаємо, що у гімназії №19 обіцяли облаштувати модульне укриття, уже розробили його схему. Але воно має пройти сертифікацію та випробування на полігоні, а це тривалий процес. Точних дат, коли воно буде готове, немає.

А ось таку відповідь щодо організації освітнього процесу у гімназії №19 отримав депутат Кременчуцької міської ради Богдан Лазоренко від департаменту освіти нашого міста.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх