Лейла, магія і драбина: що новенького кременчужанам почитати на вихідних

5.08.2023, 11:01 Переглядів: 836

 

Спеціально для читачів «Телеграфа» бібліотекар відділу абонемента філії №2 Кременчуцької міської публічної бібліотеки Наталія Манжеліївська підготувала чергову добірку книжкових новинок

 

Євгенія Кузнєцова «Драбина»

Толік щойно здійснив головну мрію свого життя: купив будинок, де все буде так, як хоче лише він, та ще у чотирьох тисячах кілометрів від усієї своєї надокучливої родини. Однак війна перевернула все, і на голову йому звалилась рідня: мама, одноногий дядько, далека родичка зі своїм песиком, сестра з депресивною подругою і навіть котячі свекруха й невістка.

У той час, коли в Україні гинуть люди, вибуховими хвилями розносить вікна, у будинку Толіка війна не окопна, вона отака, життьова: у деталях побуту людей, які намагаються в чужій країні створити свою тимчасову домівку із запахом  помідорів. Тут є та нестерпна простота повсякдення людей, душі яких – вдома, в Україні. Але війна - весь час з ними. Вона – як та драбина, яка має багато щаблів, висот, вимірів.

Коллін Гувер «Лейла»

Зустрівши Лейлу, Лідс одразу розуміє, що хоче бути з нею до кінця своїх днів – аж доки Лейла не опиняється на межі життя і смерті через раптовий замах на неї. Після довгих тижнів лікування вона відновлюється фізично, однак її ментальні шрами не гояться. Тепер це не та дівчина, в яку закохався Лідс. Щоб відновити колишні почуття, Лідс привозить Лейлу в міні готель, у якому вони познайомилися. Та не встигають вони переступити поріг, як Лейла починає витворяти щось геть дивне. І це не тільки перша несподіванка…

 
 

Елізабет Гілберт «Велика магія»

У цій книжці авторка світових бестселерів «Їсти, молитися, кохати» й «Природа всіх речей» з нестримною енергією і витонченим гумором розповідає про те, як навчитися жити творчо й отримувати від цього насолоду. Вона переконана, що творчість – це дар, і тільки від нас залежить, чи ми ним скористаємось. Та не чекайте тут практичних порад на зразок тих, як збудувати блискучу кар’єру. Адже Елізабет Гілберт вважає, що всі ми – люди творчі, тому шукає відповіді на питання, які хвилюють кожного. Що таке покликання? Чи мусить справжній митець страждати? Куди втікають ідеї? І все це – в дотепних історіях про пошук себе і в оповідках про життя знаменитостей.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх