Який вигляд у Кременчуці має кулінарний хаб, яких всього кілька на території України

5.08.2023, 10:03 Переглядів: 3 942

 

Він функціонує на базі Регіонального центру професійно-технічної освіти №1

У Кременчуці у Регіональному центрі професійно-технічної освіти № 1 працює кулінарний хаб, яких всього кілька на території України. Ольга Мерхель, майстер виробничого навчання Регіонального центру, провела для преси екскурсію хабом.

У закладі освіти ще у 2020 році створили навчально-практичний центр, щоб діти могли займатися на новому обладнанні. А з травня 2023 року там запрацював кулінарний хаб, де серед іншого навчатимуть кухарів їдалень закладів освіти у рамках реформи шкільного харчування.

На базі навчально-практичного центру проходять майстер-класи, заняття з підвищення кваліфікації для майстрів виробничого навчання таких напрямків як кухар, офіціант, майстер ресторанного обслуговування. Також функціонує перша кулінарна школа для дітей від 6 до 14 років.

Ольга Мерхель каже, що професія «Кухар» у Регіональному центрі професійно-технічної освіти № 1 має попит. У травні нові групи на наступний навчальний рік уже були укомплектовані, у кожній групі (кухар-офіціант, кухар-кондитер, майстер ресторанного обслуговування) навчається по 30 дітей.

Зараз для навчально-практичного центру закуповують сучасне обладнання, на це Полтавська ОВА виділила 38 тисяч євро. Дещо вже з’явилося: електроплити, французьке харчове обладнання Robot Coupe, пароконвектомат на сенсорному управлінні.

— Пароконвектомат працює за допомогою Wi-Fi, тобто з комп’ютера можна повністю керувати, все дистанційно. У разі, якщо страва вийде неякісна, ми можемо повністю відслідкувати весь процес, що пішло не так — можливо, не та температура чи перепад світла. У нього є програма пам’яті, тобто якщо кухарі працюють у шкільних їдальнях і кожен день готують запіканку, їм не потрібно кожного разу встановлювати тепловий режим і час. Натиснув зірочку — автоматично починає функціонувати. Місткий, має 6 ярусів, можна готувати декілька страв одночасно, але за умови, що буде однакова температура їх приготування. У ньому можна готувати всі смажені, запечені, тушковані страви, кондитерські вироби, навіть безе запікати, — розповідає Ольга Мерхель.

У такому пароконвектоматі можна приготувати їжу на 300 дітей.

Також нам показали навчальну лабораторію у стилі кафе, де студенти можуть відпрацювати свої вміння під час виробничої практики. Тут є R-Keeper, кавомашина, барна стійка, холодильне устаткування.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Катерина Турубара Фото: Артем Коваленко Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх