«Найстрашніше, коли літак пролітає над головою»: у Кременчуці БФ «Ми поряд» роздав гуманітарну допомогу

25.06.2023, 15:00 Переглядів: 5 955 Коментарів: 1

 Допомогу видавали як внутрішньо переміщеним особам, так і кременчужанам, які потребують підтримки

«На початку ми дуже боялися звуку літака. Тут, мабуть, цього не зрозуміти, що таке звук літака. Найстрашніше, коли літак пролітає над головою…

Ми тут трохи звикли, але від звуку літака — присідаємо… Ми коли сиділи у підвали, то літали винищувачі, які кидали бомби… Тепер звук літака — це, мабуть, на все життя».

 

Харків’янка Олена під час видачі допомоги благодійного фонду «Ми поряд» поділилася спогадами про страх, який не покидає їх родину вже понад 1,5 року з початку повномасштабної війни.

Жінка розповіла, що благодійний фонд допомагає та підтримує не лише її, а й сина, який наразі боронить країну. Коли розпочався повномасштабний наступ, Олена з молодшим сином виїхала подалі від обстрілів. До нашого міста потрапила випадково, винаймає квартиру й намагається допомагати іншим. Вона ділилася інформацією з фондом, щодо хабів, які надають допомогу. Таким чином Олена не лише для себе шукала допомогу, а й ділися підтримкою з іншими.

— Мені у Кременчуці подобається. У порівнянні з Харковом невелике місто, але тут прийняли й мешканці дуже здорово підтримують. Приїхали з однією сумкою, а тепер є все, — додала Олена.

 

Цього тижня благодійний фонд «Ми поряд» видавав гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів, знеболюючих засобів, дитячої гігієни, іграшок, одягу та різних смаколиків.

— Видали 200 наборів з нашого центру та ще 30 наборів людям з інвалідністю. Ми допомагаємо, по можливості, усім, хто цього потребує. Це кременчужани та переселенці, будь-якої вікової категорії, — розповів засновник фонду «Ми поряд» та відомий боксер Сергій Радченко.

Сергій Радченко особисто відправився до Польщі за допомогою. Волонтери не лише змоги оглянути міста, а й потрапити на масштабний турнір.

— Співпало так, що дуже крутий був масштабний турнір ліги змішаних єдиноборств у Варшаві на стадіоні. Провели вже майже 100 турнірів, але в Колізеї це було вдруге. Вдалося побачитися із друзями, суперниками Артуром Шпількою, Криштофом Главацьким та іншими спортсменами, — зауважив  Сергій Радченко.

 

Волонтерка з Кременчука, яка живе у Польщі, Ольга Ганжа розповіла, що за кордоном гуманітарна допомога закінчується.

— Багато фондів, з якими ми співпрацювали, вже не існують, але, звичайно, ми не опускаємо руки. Ми робимо, ми намагаємося, ми працюємо. І саме тому вдалося зробити таку масштабну видачу і привезти все те, про що Сергій казав, що просили люди, — сказала Ольга Ганжа.

Завдяки цій поїздці вдалося привезти необхідні речі для Збройних Сил України та постраждалим від підриву Каховської ГЕС.

До речі, гуманітаркою допомогли не лише друзі з Польщі, а й соціально відповідальний бізнес Кременчука та БФ «Help heroes of Ukraine».

 

Долучалися до допомоги й кременчужани, які ділилися своїми іграшками та речами. Ірина з двійнятами завітала на видачу допомоги й принесла свої іграшки. Жінка раніше до фонду приносила речі діток, візочок та іграшки.

— Люблю робити людям добро. Воно завжди повертається неочікувано-негадано, — сказала Ірина.

 

Після видачі продуктових наборів волонтери розпочали видачу іграшок та засобів особистої гігієни. Малеча із захопленням перебирала у ящиках іграшки й обтирала собі нових улюбленців.

Волонтери БФ «Ми поряд» видали також гуманітарну допомогу для дитячого будинку та ГО «На крилах надії». Також у планах видача корму для тварин.

 

Фото: Альона Душенко
Автор: Альона Душенко Фото: Альона Душенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 088
25 червня 2023 18:10

Молодцы!!!


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх