Наслідки підтриву Каховської ГЕС очима фотографа з Кременчука

19.06.2023, 10:01 Переглядів: 3 601 Коментарів: 3

 російські військові продовжують «кошмарити» Херсон обстрілами

Кременчуцький фотограф Олександр Попенко побував у Херсоні, де на власні очі побачив результати підриву Каховської ГЕС російськими окупантами. Фотограф знімав наслідки підтоплення та евакуації цивільного населення. У цей час російські військові обстрілювали населення, яке намагалося врятуватися. Під обстріл 8 червня потрапили журналісти та наш колега Олександр. Його світлини можете побачити у фотоблоці. 

 

Нагадаємо, що 6 червня, російські військові підірвали Каховську ГЕС. Кременчук, Львів, Кропивницький та ряд інших міст одразу оголосили про можливість прийняти вимушених переселенців з постраждалих територій. Автоколони з Кременчука та інших міст з гуманітарною допомогою одразу вирушили до людей, що навіть утворилися затори біля підтоплених міст. Цікаво, що більшість людей відмовлялися від евакуації й чекали поки вода відійде, щоб повернутися у свої постраждалі та зруйновані будинки. 

Українці й зокрема Кременчук та Полтавська область почали направляти гуманітарні вантажі з харчовими продуктами та водою, адже у цих регіонах виникли величезні проблеми з питною водою. З Кременчуччини на порятунок вирушили й рятувальники, які допомагали боротися з наслідками. 

Станом на 18 червня МВС України оприлюднило у своєму Telegram-каналі підсумки 12 дня ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС. Підтопленими залишаються 1300 будинків. 1274 — на території Херсонської та 26 — Миколаївської областей. Усього з цих територій евакуйовано 3614 осіб, з яких 474 дитини та 80 маломобільних осіб.

Загинуло 16 осіб: 14 — на Херсонщині та 2 — на Миколаївщині. Зниклими безвісти вважається 31 особа.

Поліція прийняла понад 4800 заяв громадян щодо пошкодження майна. Перевірили 13 500 квартир та будинків.

Ворог продовжує «кошмарити» Херсон обстрілами. Але наші люди незламні: ліквідаційні роботи тривають. Усі служби працюють попри російські терористичні атаки.

Фото: Олександр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Олександр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 180
19 червня 2023 12:35

Безусловно это одна из трагичнейших техногенных катастроф.

Но неоспоримыми остаются следующие факты ,

- Трагедия случилась потому что расеянские свинособаки стремительно захватили юг Украины

- Захват Мариуполя , Херсона, Новой Каховки кацaпскими свинособаками получился стремительным из-за предательства СБУ в данном регионе

- Агентов ФСБ в руководство южными регионами поставил клинический некомпетентный дибил Баканов (умышленно, либо из-за задержки в умственном развитии)

- Руководить СБУ некомпетентного клинического дибила Баканова в нарушении всех правил и законов установил Зеленский ВА (умышленно , либо из-за #############)

Это называется эффект бабочки. Когда кумовство и умственная отсталость привели к такой огромной трагедии

Кто и когда понесёт за это наказание ?

Хуже всего то, что согласно утренней псевдо статистике заявлено что 75% украинцев не усвоили урок. И якобы готовы на руках нести квартального на второй срок ....


4 0
918
19 червня 2023 14:40

 

- Агентов ФСБ в руководство южными регионами поставил клинический некомпетентный дибил Баканов (умышленно, либо из-за задержки в умственном развитии)

- Руководить СБУ некомпетентного клинического дибила Баканова в нарушении всех правил и законов установил Зеленский ВА (умышленно , либо из-за #############)

 

Истенно так... К сожалению...


1 0
4 371
1
19 червня 2023 20:57

Цитата: evil
второй срок
царь то хороший, то бояре!. Он научится, дайте ему еще одну Украину!


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх