Світовий інвестгігант, який має активи на Полтавщині, допомагатиме Фонду розвитку України

10.05.2023, 18:29 Переглядів: 1 560 Новини компаній

 

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із керівництвом найбільшої у світі компанії з управління активами BlackRock, яка є одним з  акціонерів компанії Ferrexpo plc, що володіє гірничо-збагачувальними комбінатами в Кременчуцькому районі на Полтавщині, де  обговорили деталі створення інвестиційного фонду для відновлення економіки України із залученням публічного та приватного капіталу. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

— За підсумками зустрічі Міністерство економіки України підписало договір із BlackRock Financial Market Advisory про надання послуг із супроводу Фонду розвитку України, — йдеться в повідомленні.

За словами Володимира Зеленського, зараз настав історичний момент, адже з перших днів незалежності ще не було таких величезних кейсів інвестиційного характеру в Україні, які відповідали б масштабам і можливостям країни. 

Президент додав, що для прозорості й успішності реалізації проєкту Україна залучає найкращі фінансові та консалтингові організації у світі: BlackRock, JP Morgan, McKinsey тощо.

Ми пишаємося тим, що допомагаємо уряду України у створенні Фонду розвитку України. Для BlackRock велика честь допомагати українському народу, консультуючи уряд щодо запуску Фонду розвитку України. Відновлення країни створить значні можливості для інвесторів взяти участь у відновленні економіки. Інвестиційний виклик, що стоїть перед Україною в найближчі роки, буде величезним, сказав Чарльз Хатамі, який курує роботу BlackRock FMA як глобальний керівник групи фінансових та стратегічних інвесторів. 

У BlackRock сьогодні є лише один актив, пов’язаний з Україною, компанія Ferrexpo. Фонд є акціонером гірничого гіганта протягом багатьох років. Генеральний директор Ferrexpo у квітневому інтервʼю NV Бізнес зазначав, що в компанії регулярно спілкуються з інвесторами, зокрема і про гуманітарну підтримку України під час війни, а також про напрямок відбудови та відновлення України. 

Інвестиційний фонд BlackRock є не лише значним інвестором у Ferrexpo, вони також очолюють фонд відновлення, який розробляється разом з McKinsey. (...) Більшість клієнтів [Ferrexpo] у Європі та деякі з наших постачальників долучилися до гуманітарної допомоги Україні, підсумував керівник.

Раніше ж Міністерство економіки та найбільша у світі інвестиційна компанія BlackRock підписали меморандум про взаєморозуміння, яким погодили розробку спеціальної платформи для залучення приватного капіталу на відновлення України.

Автор: Аліса Котова
Теги: Ferrexpo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх