З бюджету Кременчука хочуть виділити 585 тисяч грн громадському формуванню міського депутата (затвердили)

28.04.2023, 12:44 Переглядів: 3 439 Коментарів: 3

 

Громадське формування «Соколи Полтавщини» очолює депутат Кременчуцької міської ради Денис Терещенко

Громадському формуванню українського козацтва з охорони громадського порядку і державного кордону «Соколи Полтавщини», яким керує депутат Кременчуцької міської ради Денис Терещенко, хочуть виділити з міського бюджету 585 тисяч гривень.

Для цього на черговому засіданні сесії Кременчуцької міської ради, яке заплановано на сьогодні, 28 квітня, планують затвердити міську програму «Профілактика правопорушень, протидія злочинності та сприяння діяльності правоохоронних органів на території Кременчуцької міської територіальної громади на 2023 рік» у новій редакції.

Зміни в програмі стосуються лише включення до неї фінансування потреб Громадського формування українського козацтва з охорони громадського порядку і державного кордону «Соколи Полтавщини». З відповідним листом її керівник Денис Терещенко звернувся до міського голови.

Загалом ГФ УК «Соколи Полтавщини» планують виділити 585 700 грн, збільшивши фінансування всієї програми з 22 млн 475 тисяч грн до 23 млн 61,7 тисячі грн.

У пояснювальній записці до проєкту рішення йдеться про те, що ГФ УК «Соколи Полтавщини» бере участь у патрулюванні вулиць Кременчука спільно з працівниками Національній поліції.

Ці кошти міський депутат планує витратити на придбання для свого громадського формування:

  • паливно-мастильних матеріалів 169 200 грн (3000 літрів бензину та 600 літрів дизельного пального);
  • світловідбуваючих сигнальних жилетів 32500 грн (50 жилетів);
  • тактичного взуття 310 000 грн (100 пар);
  • рацій 75 000 грн (50 штук).

Варто зазначити, що ця пропозиція щодо фінансування ГФ УК «Соколи Полтавщини» виносилося на розгляд міської ради ще на початку лютого 2023 року. Тоді депутати її не підтримали. Повторно питання виносилося на розгляд сесії 24 лютого - депутати знову не проголосували за це рішення. Втретє це ж саме питання міський голова Віталій Малецький намагався «протягнути» через рішення Кременчуцької міської ради 24 березня і знову депутати його не підтримали.

Головним мотивом такого несприйняття було те, що кошти з міського бюджету виділяються лише на фінансування громадського формування, яке очолює депутат міської ради Денис Терещенко, у чому депутати побачили несправедливість стосовно інших громадських формувань та, можливо, й корупційну складову.

Втім, як бачимо, це питання виноситься на розгляд депутатів вчетверте, що дає привід припускати, що вірогідно міський голова таки зумів домовитися з деякими депутатами щодо підтримки цього рішення і воно сьогодні може бути ухвалене.

Сьогодні на сесії міської ради депутати також мають затвердити рішення виконавчого комітету щодо виділення зі Стабілізаційного фонду Кременчуцької міської територіальної громади 290 тисяч гривень на надання фінансової допомоги бійцям Кременчуцького добровольчого куреня (базове ДФТГ №3) та учасникам ГФ УК «Соколи Полтавщини», які виконували певні роботи та завдання. З цієї суми члени ГФ УК «Соколи Полтавщини» мають отримати 77 700 грн.

Отримає ГФ УК «Соколи Полтавщини» Дениса Терещенка два транші з міського бюджету чи лише один, ми дізнаємося наприкінці дня.

Доповнено о 16.53:

Як стало відомо редакції, Кременчуцька міська рада затвердила програму «Профілактика правопорушень, протидія злочинності та сприяння діяльності правоохоронних органів на території Кременчуцької міської територіальної громади на 2023 рік» у новій редакції. Таким чином ГФ УК «Соколи Полтавщини» депутата міської ради Дениса Терещенка найближчого часу отримає на свої потреби 585 тисяч гривень з міського бюджету.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

417
28 квітня 2023 13:02

А які кордони вони охороняють в центрі країни? Міжобласні, чи міжрайонні?


15 1
1 180
28 квітня 2023 14:04

Це ж звичайна ЧВК ''Сцикуни Терещенка". Хитродупий Терещенко скрізь суне своє рило сьорбнути з державного корита. Пристосуванець зі стажем. Йовбак із шлейфом ОП!ЗД!Же навіть в умовах війни суне свої копита відірвати собі ласий шматочок.

Хто ти таке? Є офіційні загони територіальної оборони. Рукоблуди Терещенкі, особливо зі шлейфом ОПЗЖ мають йти у напрямку росіянського воєнного корабля!


10 1
1 180
29 квітня 2023 14:43

Выделили? Конченые мародеры! Мер вместе с Денисом Педрищенко и депутатами которые проголосовали одобрительно! Всем очевидно что это липовая кантора Рога и копыта. Я сказал бы что Бог вам судья . Но на Бога мало надежды .Я ненавижу конченую русню. Но ещё больше ненавижу вот таких конченых мародепов которые наживаются в стране охваченной войной .По этому я желаю вам гореть в Аду. И как можно быстрее каждому из вас туда отправиться.


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх