Шахістка кременчуцького шахово-шашкового клубу «Каїсса» стала віцечемпіонкою Києва

27.04.2023, 07:05 Переглядів: 1 851

  

Вітаємо нашу спортсменку 

Із завершенням «Київської весни» шахова київська епопея для «Каїсси» не завершилася, адже там відбулася першість Києва до 12 років серед дівчаток. Як розповів Телеграфу директор шахово-шашкового клубу «Каїсса» Володимир Груздєв, ці змагання були своєрідним мінічемпіонатом України. 

У категорії де змагалася кременчужанка Аліса Романченко, виступали спортсменки з Києва та Львова. Для розминки Аліса
зіграла в бліц-турнірі на «Київській весні» серед 128 учасників, набравши в 9 турах третину від можливої кількості очок. Вона підійшла у хорошій спортивній формі вже до чемпіонату Києва. Обігруючи одну учасницю за іншою. Змагання проходили за швейцарською системою за участі 12 спортсменок, із регламентом 40 хвилин на партію з додаванням 30 секунд за зроблений хід. Вже в третьому турі Аліса обіграла киянку Вероніку Буточнову, як виявилося майбутню чемпіонку. Аліса, яка займається шахами з 6 років впевнено лідирувала майже весь чемпіонат.

- Вона сама, як шахістка сформувалася в «Каїссі» у тренера Олександра Мальцева, а сьогодні в силу обставин, що склалися, навчається у Києві. До речі також як і третя призерка чемпіонату Ірина Савченко з Харкова, єдина з усіх учасниць, з якою Аліса зіграла внічию у 5 турі, маючи зайвий пішак, хоч і здвоєну в ладейном закінченні. Така ж зайва пішака наприкінці зіграла для Аліси фатальну роль у сьомій партії проти киянки Вероніки Білик, яка пропонувала їй нічию і якій Аліса, прагнучи лише перемоги поступилася за часом через те, що судді під керівництвом Голови суддівської колегії Федерації шахів України Олега Товчиги змушували учасниць записувати партії до їх закінчення, а не припиняти запис за 5 хвилин до кінця контрольного часу, як бувало зазвичай. В результаті Аліса стала віце-чемпіонкою Києва з 7,5 очками слідом за Веронікою Буточновою, здобула 8 перемог. Сьогодні Аліса Романченко знову тренується у «Каїсі» вже з кращим учнем А. Мальцева Артемом Титянюком, який успішно виступаючи в турнірах пробує себе як тренер в силу того, що з приходом у шахи комп'ютерного аналізу процес тренувань суттєво перетворився, - розповів Володимир Груздєв.
Теги: шахи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх