У прокат вийшов український фільм, який знімали у Лубнах на Полтавщині

19.04.2023, 09:02 Переглядів: 4 247

У Полтаві вже презентували стрічку режисера Антоніо Лукіча, у якій знялися Аміл і Раміл Насірови, а також полтавська акторка

В прокат вийшла комедія українського режисера Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург». Головні ролі зіграли Аміл та Раміл Насірови, учасники реп-гурту «Курган і Agregat». 

Стрічку знімали у 2021 році у Лубнах Полтавської області, у Києві та Люксембурзі. Завершувати фільм довелось уже після початку повномасштабного вторгнення: рятувати та вивозити матеріали й доробляти кіно. Світова прем’єра картини відбулась на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі, де фільм брав участь у конкурсній програмі «Горизонти». А от українська премʼєра фільму відбулася 5 квітня у Близнюках. З цього показу зібрали 68 тис. грн для ЗСУ. Вибір місця для червоної доріжки був обумовлений тим, що в цьому селищі на Харківщині народилися Аміл та Раміл Насірови.

 

Під час зйомок фільму

Під час зйомок фільму

 

Під час зйомок фільму

Як повідомляє видання «Полтавщина», днями фільм представили у Полтаві. Окрім того, що велика частина фільму знімалася в Лубнах, кілька яскравих образів в ньому втілили полтавські актори. Так, колоритний образ мами близнюків втілила полтавка Наталія Гнітій. А на одному з найпопулярніших кадрів фільму можна побачити актора полтавського театру ім. М. Гоголя Віталія Крапіву. На показі у Полтаві Наталія Гнітій зізналася, що і у неї є особиста драма та особистий біль пов’язаний з батьком. Тож кіно для неї також дуже особисте.

 

Під час презентації фільму у Полтаві (фото — Полтавщина)

Сюжет: 

Брати-близнюки вирушають до Люксембурга, щоб побачити свого давно зниклого батька. Вони дізнаються, що він важко хворий, тож ця зустріч може стати останньою. Антоніо Лукіч вважає, що окремим героєм фільму є слобожанський суржик. Так що ми маємо змогу насолодитись і автентичною буковинською говіркою у драмі «Памфір», і автентичним слобожанським суржиком у комедії «Люксембург, Люксембург».

В рецензії кінокритика Сергія Ксаверова сказано, що «Люксембург, Люксембург» демонструє екстенсивний та інтенсивний розвиток, але багато ключових інгредієнтів залишилися незмінними: це знову комедія з сумним присмаком, знову про дисфункціональні родинні стосунки, і так само її герої мають вирушати в подорож.

Критик нагадав, що Антоніо Лукіча — один з небагатьох українських молодих режисерів, хто дістався до відмітки другого повнометражного художнього фільму. Перерва між його картиною «Мої думки тихі» і новою стрічкою вийшла досить короткою. 

«Вигадувати, чому так, було б некоректно, однак уже дебютний фільм був щасливим поєднанням комерційної привабливості та пристосованості до фестивальних змагань».

Утім, за 7 днів прокату фільм вже зібрав понад 10 млн гривень.

Встигніть подивитися — у кінотеатрах Кременчука триває прем'єра.

Теги: кіно
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх