Відбувся великий Великодній обмін полоненими – з полону повернули 130 захисників України (доповнено)

16.04.2023, 11:04 Переглядів: 2 406

 

Зі 130 звільнених військовополонених 48 вважались зниклими безвісти

На Великдень Україна повернула до дому 130 своїх захисників. Вони потрапили у полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому, Херсонському напрямках.

Серед звільнених – військові ЗСУ, прикордонники, нацгвардійці, моряки та співробітники ДССТ. Про це повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

- Великий Великодній обмін полоненими. Повертаємо 130 наших людей. Він відбувався протягом останніх днів у декілька етапів. Військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки, співробітники ДССТ… Рядові та сержанти, які потрапляли в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому, Херсонському напрямках. Наші люди повертаються додому, – зазначив очільник ОПУ.

 

Як зазначили у Телеграм-каналі Координаційного штабу з питань поводження з полоненими, звільнити з полону вдалося 92 військовослужбовця ЗСУ, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту.

- Усі врятовані Захисники – рядові та сержанти. Більшість з визволених воїнів захищали Україну на Бахмутському та Соледарському напрямках, а також на Запоріжжі, Херсонщині, Луганщині, – зазначили у Координаційному штабі.

 

У штабі додали, що зі 130 звільнених захисників України 48 вважались зниклими безвісти.

- Частина з урятованих мають поранення, числені контузії та втрачені кінцівки. Також звільнено з полону двох рідних братів, які воювали в районі Бахмута. Найстаршому зі звільнених Оборонців вже виповнилося 58 років, наймолодшому – 21 рік, – зазначено у повідомленні.

 

У Координаційному штабі додали, що упродовж минулого тижня вдалося визволити з полону ворога 230 українських воїнів.

- Усі вони зможуть відсвяткувати Паску. Разом з усією країною ми вітаємо врятованих Захисників на рідній землі та не припиняємо зусиль для звільнення всіх полонених українців. Усі наші воїни повернуться додому! Слава Україні! – зауважили у Координаційному штабі.

Доповнено:

Оприлюднено поіменний перелік військовослужбовців, які повернулися до України після обміну полоненими 16 квітня. За словами журналістів, поіменний список склали рідні й близькі українських полонених, які повернулися додому на Великдень.

Про це пише видання «Новинарня».

 

Автор: Віктор Крук Джерело фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх