На Полтавщині до кінця року планують створити 100 класів безпеки у закладах освіти

12.04.2023, 09:34 Переглядів: 1 723

 

За останній рік в області відкрили 46 консультативних пунктів для навчання дорослих з цивільного захисту

У закладах освіти в громадах Полтавської області створюють класи безпеки. Як повідомив на апаратній нараді заступник директора департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної військової адміністрації Віктор Стеблянко, з вересня минулого року в школах та вишах Полтавщини створили 22 класи безпеки, у планах – довести їх кількість до 100 до кінця року.

У цих класах діти й молодь підвищують знання з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлюються з правилами пожежної, мінної безпеки, формують навички самозахисту, надання домедичної допомоги, порятунку в умовах надзвичайних ситуацій.

Щоб запобігти виникненню надзвичайних ситуацій, в області на постійній основі проводять навчання з цивільного захисту та інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань безпеки життєдіяльності. Для працюючого населення заходи проводять за місцем роботи, для дітей дошкільного віку, учнів та студентів – в освітніх закладах, для непрацюючого населення – у спеціальних консультаційних пунктах.

- У них може прийти кожен житель громади та отримати консультацію з питань цивільного захисту. За останній рік в області відкрили 46 консультативних пунктів, – розповів Віктор Стеблянко. – Хочу звернутися до всіх керівників, що кожен старостат має стати таким пунктом.

Державна служба з надзвичайних ситуацій розробила пам'ятку – «Абетку безпеки», яка має покрокові інструкції щодо більшості небезпечних ситуацій, що можуть трапитися у житті. Завантаживши її на смартфон, кожен буде на крок підготовленішим до надзвичайних подій.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх