Як волонтерки під Кременчуком готують їжу для 6 підрозділів українських військових

7.04.2023, 15:05 Переглядів: 4 815

 

Волонтерський штаб «Надія» також виготовляє маскувальні сітки та окопні свічки

Волонтерський штаб «Надія», який розміщується на базі фельдшерсько-акушерського пункту у селі Рокитне-Донівка, готує їжу для 6 підрозділів українських військових. Про це розповіла «Телеграфу» місцева мешканка Тетяна.

У пані Надії, організаторки волонтерського штабу, син Андрій пішов на війну, а вона, щоб не сидіти вдома без діла, заохотила своїх подруг до допомоги військовим. Почалося все з того, що волонтери з 5 березня 2022 року почали плести маскувальні сітки для ЗСУ, потім – готували пиріжки для місцевих нацгвардійців, а ще згодом почали виготовляти окопні свічки.

Жінки готують різноманітні страви та через волонтерів відправляють на передову нашим воїнам – у Харківську, Донецьку, Луганську області. 13 жінок працюють щодня, зранку і до вечора.

Інформація про роботу штабу поширилася серед місцевих мешканців, і жителі Недогарок, Рокитне-Донівки, Панівки та Пащенівки також «підключилися». Коли волонтерам з «Надії» потрібні продукти для страв, вони просто пишуть оголошення про це у спеціально створених групах, і місцеві одразу привозять овочі, м'ясо та інше, а також тканину для маскувальних сіток. Допомагає і місцевий соцільно відповідальний бізнес: підприємці як спонсори надають олію, муку.

Тетяна каже, що два тижні підряд волонтери «Надії» готують їжу аж на 6 підрозділів військових. Аби страви довше зберігалися, жінки готують у день відправки, починаючи зрання. У холодну пору року роблять салати, тушковану картоплю, макарони, плов, домашню ковбасу, котлети, а коли тепліє і на вулиці стає жарко пиріжки, солене сало та те, що може без проблем доїхати та не зіпсуватися. Упаковують горіхи, сушку, варення, цукерки та печиво, мариновані овочі. Також роблять лікувальну мазь на основі воску та меду. У пакунки з їжею, сітками та свічками вкладають отакі записки:

Доземний уклін Вам за спокійний сон! Нехай Господь оберігає Вас!
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Допомога військовим:

Акція "Телеграфа" на допомогу українським військовим. Ми закликаємо кременчужан надати посильну допомогу нашим солдатам.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх