«Необмежений простір»: у Кременчуці відкрилася виставка Тетяни Шуляк та Інни Мосієнко

7.04.2023, 09:03 Переглядів: 1 924

Уже зараз можна насолодитись неймовірною абстракцією та античною серією міфічних героїв

6 квітня у картинній галереї Наталії Юзефович відкрилася виставка відомих кременчуцьких художниць Інни Мосієнко та Тетяни Шуляк. 

Тут представлені 12 робіт серії «Antigue» — це портрети міфічних героїв античної доби. Це Гефес, Деметра, Арес, Венера та інші. Роботи виконані в графічній техніці з використанням орнаментів — на папері та маркерами.

 

Загалом Інна Мосієнко працює в різних напрямках — графіка, ілюстрація, олійний живопис, батік, володіє авторською технікою. Переважна більшість — у приватних колекціях. Її роботи неодноразово були представлені не лише в Україні, а і за кордоном. 

Інна Мосієнко, дякуючи галереї  за запрошення, зазначила, що у Кременчуці насправді не багато місць, де художники могли б виставлятися. Тому останнім часом виставляються поза містом.

На відкриття виставки прийшли прихильники творчості художниць та їх ученики та учениці — і пані Інна, і пані Тетяна є викладачками художньої школи.  І приємною несподіванкою для Інни Мосієнко став візит її вже дорослої  учениці, яка вже стала художницею та нині підкорює культурний Берлин.

Інна Мосієнко (ліворуч) та її учениця
Інна Мосієнко (ліворуч) та її учениця

На виставці у галереї нині можна побачити роботи Тетяни Шуляк — всі вони виконані в стилі абстракціонізму, хоча до 2010 року художниця працювала переважно з натюрмортами. 

Тетяна Шуляк
Тетяна Шуляк

Це досить великі роботи — Золотий дощ, Перший закон Ньютона, Рахат-лукум, Життя в рожевому світлі. На картини можна дивитися довго та щоразу бачити інше або ж — своє. 

 

— А це нормально, що кожна людина, дивлячись на вашу картину, бачить своє? — запитали ми в пані Тетяни. 

— Це класно, і так має бути, тому що люди різні. Абстракція дає можливість більше реалізуватися. Абстракція  дає розуміння композиції, кольору, це інтелектуальна робота. Саме з абстрактними роботами я виставляюся на міжнародних виставках. 

До речі, з 14 квітня роботи Тетяни Шуляк та Інни Мосієнко експонуватимуть у столичному Будинку художника. А кременчужани зараз можуть хоч щодня насолоджуватися виставкою наших художниць у картинній галереї Юзефович до 7 травня. 

Галерея працює щодня з 10.00 до 17.00, вихідний — понеділок.

Адреса галереї: м. Кременчук, вул. Космічна, 9 (район Раківка, кінцева зупинка автобуса № 25, маршрутки № 2).



Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх