«Маківка» — для жінок, які хочуть розвиватися та спілкуватися

5.04.2023, 07:00 Переглядів: 1 946

 

На правобережжі Кременчука розпочинає діяти жіночий осередок

У п’ятницю, 7 квітня, на правобережжі Кременчука при громаді ПЦУ розпочинає роботу новий цікавий проєкт для жінок «Маківка». Це перший жіночий осередок у Кременчуці, метою якого є створення дружнього середовища задля розвитку та реалізації жіночого потенціалу.

Про це повідомили на пресконференції, яка відбулася сьогодні у приміщені громади, за адресою: вулиця Приходька, 83

— «Маківка» — це для жінок, які хочуть розвиватися, дізнаватися щось нове. Для молодих, амбітних, прогресивних. Це місце, де можна буде знайти друзів, однодумців, підтримати один одного, поділитися своєю радістю або бідою. «Маківка» — це місце, де будуть проводитися різні лекції, майстеркласи, цікаві зустрічі. Де жінки зможуть ставити питання про те, що турбує, і знаходити відповіді на них, — розповіла Наталія Куліш, яка є очільником осередку.

 

Ідея створення «Маківки» з’явилася понад п'ять років тому, але реалізований проєкт був лише зараз. Разом з Українською освітньою платформою, яка восени минулого року надала можливість пройти навчання, написати проєкт та отримати грант, почалася реалізація ідеї.

Було проведено велику роботу: створено громадську організацію, відремонтовано приміщення для занять, обладнано їх усім необхідним, розмальовано стіни, упорядковано територію навколо. І вже все готово для проведення зустрічей, перша з яких, ознайомча, відбудеться вже у п’ятницю, о 17.00.

Тут жінки будуть саморозвиватися та розвивати спільноту навколо, вивчати арттерапію, брати участь у психологічних тренінгах, дізнаватися про українські традиції, про різницю між ПЦУ (православною українською церквою) та УПЦ МП (церквою московського патріархату), вчитися новому та ділитися своїми знаннями. Тут буде можливість отримувати відповіді на найпростіші та найскладніші питання.

 

— «Маківка» — це для жінок віком від 30 до 45 років. Для жінок старшого віку у нас проводяться «Розмови за чаєм» — це ще один дуже цікавий і вже популярний проєкт для жінок, який проходить щосуботи, о 15.00, у цьому ж самому приміщенні, — каже Анатолій Куліш. — Для дітей у нас працює центр «Полум’я», але на правобережжі він продовжить свої заняття з 23 квітня. Тому запрошуємо діточок відвідувати наш центр. Тут дуже цікаво.

Анатолій Куліш підкреслює, що Церква — то коли не просто прийшли раз на тиждень, відстояли Богослужіння, можливо, приступили до Причастя і порозходилися по домівках до наступного Богослужіння. Жива християнська громада — це коли життя є не лише у момент Літургії, а й поза нею: коли люди усвідомлюють, що причащатися Тіла та Крові потрібно щолітургії; коли можна зібратися на спілкування, попити разом чаю за цікавою розмовою, створити щось прекрасне спільне або, без усіляких оголошень, зібратися на толоку, аби навести порядок та красу біля того місця, куди громада ходить на молитву.

— Справжня Церква вимірюється не наявністю золотих куполів, типового храму з іконостасом чи кількістю ікон. Церква — то люди, які ведуть якісний спосіб християнського життя. І дуже добре, що на правобережжі нашого міста формується саме така громада при Храмі рівноапостольної Княгині Ольги м. Кременчука.

 
Планів та ідей багато. Це і створення соціальної кухні, і розвиток християнської громади, і волонтерство, і проведення нових ремонтів та розширення. Але є певні труднощі, які громада не може поки подолати. Передусім це відсутність свого приміщення на правобережжі. На жаль, орендоване приміщення – це певні обмеження в діях, неможливість скористатися сторонньою допомогою в питаннях ремонтів, благоустрою тощо. Тому отець Анатолій, матінка Наталія та всі інші дуже сподіваються, що питання з приміщенням буде вирішено.

Наразі ж усіх охочих жінок віком 30-45 років запрошують 7 квітня на першу зустріч у «Маківку».

Автор: Мирослава Українська
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх