Відрізана голова та огидні жовті квіти: у Кременчуці показали «Майстра та Маргариту»

29.03.2023, 10:32 Переглядів: 4 112

 

Український театр ім. М. Булгакова показав виставу українською мовою, прем'єра якої відбулася торік, але через російське повномасштабне вторгнення гастролі були відкладені

Ввечері 27 березня на сцені та у глядацькій залі Міського палацу культури «незвично пахло бузком» показували виставу «Майстер і Маргарита» за фантастичним романом уродженця Києва Михайла Булгакова.

 

Під керівництвом режисера Дмитра Рачковського, легендарний роман ожив на сцені й перетворився на не менш містичну історію, ніж у найнеоднозначнішого для сучасної України літератора.

 

Самотність — це свобода

Традиційно на сцені були «огидно жовті квіти». Акценти розставлені на прагненні свободи, авторитарному тиску держави та історії забороненої любові.

 

Світло, музичний супровід та декорації залишили приємний посмак, а гру акторів численні глядачі відмітили оваціями, які закінчилися лише коли вони' пішли зі сцени.

 

 

Рукописи не горять

Все має закінчуватися. Тож Воланд дозволив Майстру закінчити свій роман однією фразою. І Майстер закінчив: «Вільний. Ти вільний!».

— Вистава мені сподобалася. Я багато років жила у Харкові, відвідувала всі місцеві театри. Через повномасштабну війну повернулася до рідного міста. Тож рада можливості відвідати гастролі театру. Це ніби ковток свіжого повітря, — розповіла після вистави «корінна вимушена переселенка» Ольга Савеліївна.

Подяка ЗСУ та Силам оборони за те, що жителі й гості міста мають можливість, хоч ненадовго відволіктися від жахів війни, яку розв'язала РФ.

 

Фото: Володимир Дмитренко
Автор: Володимир Дмитренко Фото: Володимир Дмитренко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх