На Полтавщині вводять GPS-моніторинг міжміських та приміських автобусів

28.03.2023, 18:42 Переглядів: 1 200

 

У 2023 році для цього проєкту передбачається фінансування у 800 тисяч грн

З початку лютого у Полтавській області впроваджують пілотний проєкт GPS-моніторингу міжміського та приміського пасажирського автотранспорту у режимі реального часу. Про це на апаратній нараді повідомила Світлана Лоскот, начальниця управління інфраструктури Полтавської ОВА.

Наразі моніторинг працює на базі безкоштовної платформи EasyWay, яка у вільному доступі як для користувачів комп'ютерів, так і мобільних (треба завантажити додаток). В EasyWay можна буде побачити назву маршруту та перевізника, відстань за маршрутом від початкової зупинки до кінцевої, схему руху. Згодом планують створити окрему онлайн-платформу.

Нині перевізники встановлюють на транспорт GPS-модулі для передачі даних. Це вже зробили 19 із них на 44 маршрутах і надали організатору логіни та паролі для доступу до даних моніторингу. Інші також зобов'язані будуть встановити ці модулі.

У Полтавській ОВА вважають, що впровадження цієї системи дозволить забезпечити постійний контроль у режимі реального часу за рухом транспорту і поліпшити якість пасажирських перевезень.

Для впровадження системи GPS-моніторингу у рамках реалізації обласної Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на 2021-2024 роки у 2023 році передбачається фінансування у 800 тисяч грн.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: zruchno.travel
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх