«Пройшли Ізюм, Соледар, Бахмут»: Кременчук попрощався з воїном Ігорем Савченком

14.03.2023, 15:05 Переглядів: 3 763

 Прощання відбулося у Міському палаці культури, далі автоколона вирушила до села Максимівка, де поховали військового

Сьогодні, 14 березня, у Кременчуці попрощалися із військовим Ігорем Савченком, який загинув 6 березня на російсько-українській війні. Попрощатися з військовим до Міського палацу культури прийшли рідні, знайомі, друзі та представники міської влади.

 

Ігор Андрійович Савченко народився 23 січня 1986 року у Максимівці, де закінчив місцеву школу. Отримав спеціальність пекаря й тривалий час працював на фірмі «Ілона». З початку повномасштабної війни став на захист України. Був солдатом, старшим бойовим медиком 3 групи 7 роти 3 загону СП військової частини А-4030. 

У чоловіка залишалась дружина, двоє синів та мама.

 

— Ігор був розвідником, старшим бойовим медиком. Коли почалося повномасштабне вторгнення росії, він сам прийшов до військкомату і був направлений в бойову частину. Там він пройшов бойову підготовку, як розвідник. Дуже добре про нього відгукуються побратими. Він надавав першу медичну допомогу та допомагав гранатометнику, під час активних бойових дій. Його життя обірвалося під Богданівкою 6 березня. Сьогодні прощаємося у Міському палаці культури, адже він був тут прописаний й тривалий час проживав.

Він був працьовитим, добрим. Хлопці, які з ним працювали та проходили службу, дуже поважали. Бойові медики — це люди, які не бояться куль і витягують наших хлопців, але розривний снаряд забрав його життя, — розповів військовий з позивним «Художник».

 

Кум Ігоря, військовий з позивним «Шаман», розповів про свого побратима:

— Ми разом пішли служити, коли формувалася наша бригада у Кременчуці. Служили разом у 71 єгерській бригаді. Він служив у медроті, потім перевели у штурмову бригаду, де він був бойовим медиком. На його рахунку не одне врятоване життя. Тиждень тому на його руках загинув побратим. Можливо це його зламало, він став не такий обачний, як треба.

У нього був прозивний «Сава», від прізвища Савченко. Ми пройшли разом Ізюм, Соледар, були під Бахмутом. Це був гарний друг, — додав військовий з позивним «Шаман».

 

Схилившись на одне коліно, кременчужани утворили живий коридор пошани. Після автоколона під гул сирен вирушила до села Максимівка. Там односельці попрощалися у рідному домі Ігоря, панахида відбулася у Свято-Успенському храмі. Поховали військового на кладовищі у Максимівці.

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх