Кременчуцьке управління культури через суд вимагає укладання охоронного договору на храм Успіння Божої Матері

9.03.2023, 17:02 Переглядів: 6 193

 

Церква знаходиться у Крюкові на вулиці Макаренка

Управління культури і туризму Кременчуцької міської ради через суд вимагає укладання охоронного договору на об'єкт культурної спадщини – храм Успіння Божої Матері, що у Крюкові. Ухвала є в Єдиному реєстрі судових рішень.

Управління культури і туризму звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Свято-Успенської релігійної громади Української православної церкви м. Кременчука Полтавської області (Свято-Успенська церква) про зобов`язання протягом одного місяця з дати набрання рішенням суду законної сили укласти з управлінням охоронний договір на щойно виявлений об`єкт культурної спадщини Кременчуцької тергромади – храм Успіння Божої Матері на вулиці Макаренка, 107.

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Головко А.Б. ухвалив прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі. Підготовче судове засідання було заплановане на 10.30 9 березня у Полтавському окружному адміністративному суді.

Нагадаємо, що укладення охоронного договору унеможливить використання території пам’ятки для нового будівництва та інших господарських потреб, що можуть зашкодити пам'ятці, також надасть змогу утримувати її в належному стані у спосіб, що потребує якнайменших змін та забезпечує збереження автентичності, просторової композиції тощо.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх