«Залізна українізація»: в Україні перейменують залізницю

21.02.2023, 20:00 Переглядів: 2 066 Коментарів: 2

 

Голосування стартуватиме з 1 березня 

Регіональні філії «Південна залізниця» та «Південно-Західна залізниця» змінять назви в рамках програми українізації об’єктів залізничного транспорту. Про це повідомив голова правління товариства Олександр Камишін під час презентації програми.

— Чому залізниця із центром у столиці має назву «Південно-Західна», а залізниця, що має центр у Харкові, на півночі України, — «Південна»? Це засилля імперської, російської давнини, яке не має нічого спільного з українським сьогоденням. Саме тому в рамках нашої програми «Залізна українізація» ми змінимо це раз і назавжди, — пояснив він.

За словами Олександра Камишіна, процес перейменування регіональних філій буде завершено у 2023 році.

Сам процес голосування розпочнеться з 1 березня. 

Нагадаємо, що АТ «Укрзалізниця» розпочинає трирічну програму «Залізна українізація», яка має на меті повністю позбутись імперських та російських назв, позначок, зображень на будь-яких об’єктах залізничного транспорту. Комплексна програма розрахована на 2023-2025 рр. За ці три роки в декілька етапів планується українізувати все, що повʼязує залізничну галузь України з країною-агресором: назви залізниць, позначки кілометражу, сигнальні позначки, радянські барельєфи, назви станцій тощо.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

739
1
21 лютого 2023 20:25

краще переглянули б мізерні зарплати залізничників, та звернули б увагу на  становище рухомого складу та його постачання.


6 1
919
21 лютого 2023 20:44

Цитата: Туся

краще переглянули б мізерні зарплати залізничників, та звернули б увагу на  становище рухомого складу та його постачання.

В нас не тільки мізерні зарплати у залізничників, а ще мізерні пенсії, мізерна мінімалка на якій сидять 80% працюючих людей та т.і. Зато зарплати у депутатів, чиновників та мерів зашкалюють. Що тут вже говорити про заміну рухомого складу...


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх