На щиті з Донеччини повернувся воїн з Кременчука Микола Кучеренко

18.02.2023, 09:01 Переглядів: 5 944

  Прощання відбудеться у вівторок, 21 лютого, у Міському палаці культури

11 лютого на Донеччині загинув військовий з Кременчука Микола Кучеренко з позивним «Лютий». Він загинув виконуючи бойове завдання по захисту України, її суверенності та територіальної цілісності, залишаючись вірним військовій присязі та українському народові.

Прощання із захисником України відбудеться у вівторок, 21 лютого, у Міському палаці культури, а саме:

  • об 11.00 прощання у Міському палаці культури;
  • 12.00 відспівування у Свято-Миколаївському соборі
  • 13.00 виїзд до Свіштовського кладовища, прощання на Алеї Слави

Микола Кучеренко народився 25 лютого 1978 року у Кременчуці. Навчався у школі №18, закінчив ВПУ №7 та Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського. 

 

З початку російсько-української війни у 2014 році Микола Кучеренко долучився до лав Збройних Сил України. Після навчання його разом з побратимами у складі 8 окремої санітарно-автомобільної роти відправили в район Іловайського котла. Вони протягом 4 діб, без зброї та бронежилетів, під білими прапорами виносили поранених та загиблих, під кулями й снарядами рятували поранених побратимів. Їм доводилось і відправляти додому загиблих, яких іноді збирали по шматках після обстрілів.

Потім були Донецький аеропорт, Піски, Авдіївка, Маріуполь... Микола разом з товаришами добровільно заїжджали на окуповану територію, щоб забрати своїх поранених та загиблих. Ніхто не знав, чи повернеться назад. Тоді він не раз прощався зі своїми дівчатками, адже не знав чи побачить їх знову.

Через 14 місяців пекла Микола Кучеренко повернувся додому. Легендарну 8 ОСАР з почестями зустріли у Полтаві та Кременчуці. Медики спочатку заїхали до Полтави. Там Герої пройшли через «живий коридор слави» під оплески. Діти в обіймах тримали своїх татусів, які повернулися з війни. Один з таких моментів підловила фотограф Анна Чапала – коли молодша донька зі сльозами на очах обіймала свого татка Миколу Кучеренка. Саме її фото стало одним із символів батьківської любові, підтримки, того заради чого чоловіки боронять незалежність.

На відео Микола Кучеренко з 1.40 хв

З початку повномасштабного наступу Микола не зміг стояти осторонь й разом з побратимами долучився до 72 бригади «Чорних запорожців». Вони з перших днів стали на захист Київщини й прийняли одні з найважчих боїв під Мощуном, які стали переломним моментом в обороні столиці України. В одному з боїв загинув кременчужанин Сергій Стебельський, а Микола разом з побратимом отримали поранення. Навіть в госпіталі він рвався у бій, щоб бути поруч зі своїми хлопцями. Повернувшись до строю боронив незалежність на Київщини, а далі на Донеччині. Загинув 11 лютого при виконанні бойового завдання із захисту України, її суверенності та територіальної цілісності, залишаючись вірним військовій присязі та українському народові. У Миколи залишилися донечки, дружина та батьки.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: з архіву родини Кучеренко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх