З російського полону повернувся 20-річний Семен Комар, очі якого дивилися з бордів Кременчука

17.02.2023, 10:56 Переглядів: 13 150

 

 З неволі звільнили 101 українця, які змогли вдихнути повітря свободи

Вчора, 17 лютого, з російського полону додому повернулися 100 військових і один цивільний. Серед звільнених 20-річний кременчужанин Семен Комар з 36 бригади морської піхоти. Білборди з його зображенням протягом кількох місяців розміщенні на вулицях Кременчука, щоб люди не забували про тих, хто досі в полоні. Кілька місяців очікування — й вчора мама Семена нарешті почула довгоочікуване повідомлення, що її синочок на волі, на рідній землі. 

Більшість звільнених — захисники Маріуполя, рядові та сержанти. Військово-морські сили, прикордонники, Нацгвардія, Сухопу Один цивільний — перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк. Він не зламався, відмовився співпрацювати з ворогом і був викрадений окупантами 19 березня минулого року на блокпосту біля Благовіщенки. Після 333 днів неволі він повертається до рідних та близьких.

Серед звільнених військових багато поранених. Більшість — захисники Маріуполя. Також є українські оборонці з херсонського та київського напрямків. Серед інших повернулися 63 оборонці Азовсталі, захисники Бучі, Херсона та Лиману.

До Військово-морських сил належать 46 звільнених, до Державної прикордонної служби — 29, Нацгвардії — 12, восьмеро звільнених належать до Збройних Сил України, п’ятеро — до лав Територіальної оборони.

За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, цього разу всі звільнені в результаті обміну — рядовий та сержантський склад.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх