У Кременчуці разом із 29 школою реорганізують ще 4 навчальні заклади

15.02.2023, 15:56 Переглядів: 2 360 Коментарів: 1

Рішення мають затвердити депутати міської ради на сесії, однак проєктів рішення ще немає

У Кременчуці об’єднають два дитячі садки на Раківці та школу з садочком. Про це «Кременчуцькому Телеграфу» повідомили читачі. Інформацію підтвердила заступниця міського голови з гуманітарних питань Ольга Усанова.

— На чергове засідання сесії міської ради планується винести на розгляд питання щодо реорганізації шляхом приєднання Кременчуцького закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №1 до Кременчуцької початкової школи №15 та  Кременчуцького закладу дошкільної освіти (ясла – садок) №21 до Кременчуцького закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №26. 

Вона також зазначила, що садочки працюватимуть у тих самих приміщеннях. 

Зазначимо, що садочки №21 та №26 знаходяться на Раківці, через паркан. Початкова школа №15 — у 278 кварталі, садок № 1 — на Петрівці. У департаменті освіти нам повідомили, що приміщення садочка 1 стане другим корпусом школи 15, приміщення садків на Раківці стануть корпусами одного навчального закладу.

— Тобто коли поновиться очний навчальний процес, діти продовжать ходити до своїх дитячих садків — приміщення будуть використовуватися за призначенням, — сказала «Телеграфу» заступниця директора департаменту освіти Світлана Михайленко.  

Вона також запевнила, що працівники цих закладів освіти не залишаться без роботи, їм пропонують нові місця.  

Утім, ані Ольга Усанова, ані керівництво департаменту освіти не змогли пояснити нам мету цієї реорганізації, якщо скорочуватимуть по суті лише керівництво садочків, а утримання приміщень залишається на «плечах» бюджету.

Однак рішення про об'єднання навчальних закладів мають затвердити або не затвердити депутати на сесії. Зауважимо, що депутати, з яким ми спілкувалися, до нашого повідомлення не чули про реорганізацію цих навчальних закладів, як і про «реорганізацію» школи 29. Профільні комісії вже давно засідань не проводять, проєкти рішень сесії депутатам надають ввечері напередодні сесій, а голосують депутати, як і раніше, сердечками у вайбері. 

Автор: Ольга Мінчук Джерело фото: Google Maps, садок № 1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 179
15 лютого 2023 19:10

Усанова в состоянии объяснить какой смысл объединять то, что по факту не работает ? Кому всрались её объединения если все садики и школы закрыты уже год, и по заявлению самой Усановой до конца военного положения работать не будут?

Второй вопрос к Малецкому...Какого хера вам приспичило объединять садики и школы, но при этом очень не хочется юридически объединять четыре городских парка в одно коммунальное предприятие ?


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх