Провулок Льва Толстого перейменували на честь співачки Квітки Цісик

8.01.2023, 09:32 Переглядів: 2 084

 

Її родина була післявоєнними емігрантами із Західної України. Вони виїхали з країни через ризик переслідування радянською владою

Квітка Цісик стала відомою у США завдяки виконанню джинглів – пісень, що звучать у рекламі. Її чарівний голос створив імідж таким компаніям, як Burger King, McDonald’s, American Airlines, Coca-Cola, Pepsi-Cola, Ford Motor Company та іншим.

Українська співачка американського походження народилася в районі Квінз міста Нью-Йорк. Її родина була післявоєнними емігрантами із Західної України. Вони виїхали з країни через ризик переслідування радянською владою.

Дівчина навчалась у звичайній американській школі, але по суботам ходила до «Школи українознавства». Їздила у табори, де знайомилась із культурою України. В родині спілкувались тільки українською мовою. Таким чином Квітка намагалась зберегти зв’язок із батьківщиною та українським народом.

На початку 1980-х років Квітка Цісик стала найдорожчою і найпопулярнішою співачкою джинглів у США. Хіти у виконанні українки отримували нагороди «Оскар», «Золотий глобус» і «Греммі».

Коли в Америці Квітка була на піку своєї слави, в Україні її пісні забороняли. Їх слухали потайки. Все життя вона мріяла дати серію концертів вже у незалежній України. У 1983 році разом із матір’ю співачка відвідала Україну – перший і останній раз.

За своє життя співачка випустила два альбоми з українськими піснями. Третій альбом, присвячений колисковим пісням, світ не побачив. Тяжка хвороба обірвала життя Квітки Цісик.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх