Правоохоронці Полтавщини викрили контрабандиста, який пересилав за кордон культурні цінності

4.01.2023, 13:31 Переглядів: 1 290

 

Чоловік скуповував предмети старовини через Інтернет, реставрував та пересилав за кордон із приховуванням від митного контролю

На Полтавщині слідчі СБУ викрили 54-річного жителя Миргорода, який через Інтернет скуповував предмети старовини, які реставрував та пересилав за кордон із приховуванням від митного контролю.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у закінченому замаху на контрабанду (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

За даними слідства, наприкінці листопада минулого року фігурант намагався надіслати в міжнародному поштовому відправленні до однієї з країн ЄС кілька ікон. Злочин не було закінчено, оскільки предмети контрабанди виявили правоохоронці.

За висновками судової мистецтвознавчої експертизи, вказані ікони належать до культурних цінностей, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління Служби безпеки України в Полтавській області. Наразі слідчі дії тривають.

— Відповідно до ст. 1 Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей», культурні цінності – об'єкти матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають збереженню, відтворенню та охороні відповідно до законодавства України, — роз'яснює прокуратура у повідомленні.
Автор: Віктор Крук Джерело фото: пресслужба Полтавської обласної прокуратури
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх