У Горішніх Плавнях триває персональна виставка Олексія Самойленка «Історія України»

28.12.2022, 11:01 Переглядів: 2 166

Представлена серія художніх фотографій знайомить з особливостями розвитку української культури, релігії та побуту

22 грудня у Виставковій залі Краєзнавчого музею м. Горішні Плавні відкрилася персональна фотовиставка Олексія Самойленка під назвою «Історія України».

Олексій Самойленко – член Національної спілки фотохудожників України, український арт-фотограф-колажист, який здобув чимало перемог на всеукраїнських та міжнародних фотоконкурсах. Його роботи є яскравими зразками класичної художньої фотографії.

Любов до минулого його Батьківщини підтверджується серією робіт, які представлені на виставці «Історія України». Твори, що увійшли в цю колекцію, пронизані почуттям глибокого вшанування перед історією країни й гордості за її багате минуле.

Тепер і відвідувачі Виставкової зали Краєзнавчого музею можуть подивитися на історію очима художника, зануритися в атмосферу тієї загадкової й незбагненної речі, яка століттями була природою стародавньої культури нашого народу.

«Історія України» – це широкомасштабний авторський задум, який за допомогою мистецтва фотографії розповідає про історію нашої країни, починаючи з XV тисячоліття до н.е. і закінчуючи XV ст. н.е. Засобом візуалізації кожного твору є фотографія. За допомогою колажу вона перетворюється в ілюстрацію тієї чи іншої історичної події, портрет персонажа або картину життя стародавнього народу.

Представлена серія художніх фотографій знайомить глядача з особливостями розвитку української культури, релігії та побуту. У рамках виставки автор Олексій Самойленко представляє роботи з 4 серій: «Пізній палеоліт», «Бронзова доба», «Трипільська культура», «Половці». При роботі над проєктом використовувалися артефакти, сфотографовані в різних музеях України, трансформовані крізь авторську призму сприйняття побуту і навколишнього середовища.

Відвідати виставку можна до 4 січня 2023 р. за адресою: м. Горішні Плавні, проспект Героїв Дніпра, 40.

Графік роботи Виставкової зали:

  • вт-сб з 9.00-18.00;
  • Обідня перерва 13.00-14.00;
  • нд-пн вихідні.

Нагадуємо, що у Кременчуці триває виставка, присвячена Григорію Сковороді. Її можна відвідати до 26 лютого у художній галереї на Коцюбинського, 4.

Автор: Володимир Дмитренко Джерело фото: Краєзнавчий музей м. Горішні Плавні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх