Кременчук отримає до свого бюджету додаткових 211 мільйонів — яким громадам теж пощастить

23.12.2022, 11:01 Переглядів: 2 310

 

Трьом територіальним громадам Кременчуцького району повернуть реверсні дотації

План по доходам місцевих бюджетів за 11 місяців у Кременчуцькому районі не виконали 7 територіальних громад із 12. А план по видаткам не виконала жодна громада району. Про причини цього та гарну новину для трьох територіальних громад району на ранковому брифінгу розповів начальник районної військової адміністрації Олег Лєднік.

Із 12 територіальних громади району лише 5 виконали планові завдання по надходженням до власного бюджету. Видаткову частину бюджету не виконала жодна, що пояснюється обмеженнями, які ввів уряд на фінансування низки програм через воєнний стан. В усіх громадах залишаються бюджетні кошти, що дає їм можливість профінансувати розв'язання нагальних проблем у наступному році, — пояснив Олег Лєднік.

Серед територіальних громад, які виконують планові завдання по надходженням до своїх бюджетів він назвав Пришибську (130,8%), Новогалещинську (114,2%), Горішньоплавнівську (108,6%), Глобинську (101,3%) та Градизьку (100%).

А фінансовий бонус від держави на початку наступного року отримають Кременчуцька міська територіальна громада — понад 211 млн грн, Горішньоплавнівська — понад 106 млн грн та Глобинська — майже 19 млн грн.

Під час воєнного стану держава вирішила не забирати з місцевих бюджетів кошти, які зазвичай перераховували до держбюджету ті громади, у яких середній рівень доходів місцевих бюджетів з розрахунку на одного мешканця перевищував середньодержавний.

— Три громади району отримають до свого бюджету додаткові кошти через повернення реверсних дотацій. Це дає їм змогу на початку наступного року розподілити ці кошти на розбудову громад та підтримку підприємств і малого бізнесу для збереження робочих місць. А найголовніше — треба поновлювати освітній процес. Наші діти вже третій рік не отримують повноцінної освіти. Влада має створити умови для організації очного навчання, щоб батьки дітей отримали можливість обирати у якому форматі навчатися їхнім дітям. Там, де органи місцевого самоврядування вже створили такі умови — у Горішніх Плавнях, Глобиному, Градизьку та інших громадах, майже всі діти навчалися у школах в режимі офлайн, — пояснив Олег Лєднік, наголосивши, що це одне з найголовніших завдань для керівників громад та депутатів органів місцевого самоврядування.

Отже, є надія на те, що у Кременчуці, який отримав до місцевого бюджету додатковий бонус від держави у 211 млн грн, нарешті створять умови для повноцінного навчання дітей.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх