Кременчуцька лікарня планового лікування придбає апарат для обстеження мозку за 357 тис. грн

22.12.2022, 16:03 Переглядів: 1 419

 

За допомогою електроенцефалографа обстежуватимуть стаціонарних пацієнтів психіатричного відділення, але за направленням психіатра це зробити можуть й інші люди

Кременчуцька міська лікарня планового лікування (колишня Центральна районна лікарня) придбає комп'ютерний 25-канальний електроенцефалограф за 357 тисяч грн. Про це ТЪ стало відомо з сайту «Держзакупівлі.онлайн».

За словами директорки лікарні Людмили Мигаль, наявність цього апарату – це вимога від Національної служби здоров'я України, аби медзаклад міг підписати договір з НСЗУ на підвищений пакет медичних послуг на наступний рік для психіатричного відділення, яке працює тут з лютого.

Електроенцефалограф «зчитує» імпульси головного мозку. Це дозволяє діагностувати епілепсію, пухлини, виявити осередки ураження, причини головного болю, а також певні ділянки збудження, які відповідають за неадекватну поведінку людини.

- Він потрібен для ранньої діагностики пухлин, виявлення причин головного болю. Можливо, людина потрапила у ДТП або впала і вдарилася, залишився осередок ураження (у головному мозку – ред.), то не будеш же одразу МРТ робити. Можна прийти на таке обстеження, – пояснює Людмила Мигаль.

Якщо пацієнту потрібне більш детальне обстеження, тоді вже його відправлятимуть на МРТ чи КТ – більш повну діагностику.

Перш за все використовувати електроенцефалограф будуть, щоб продіагностувати стаціонарних пацієнтів психіатричного відділення, але за направленням психіатра обстежитися можуть й інші люди.

Комп'ютерний 25-канальний електроенцефалограф має надійти до лікарні до кінця 2022 року.

*Фото ілюстративне

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх