ТЪ провів рейд по «Пунктах незламності» Кременчука

16.12.2022, 17:27 Переглядів: 2 758

 Кожен охочий зміг зарядити телефон та зігрітися

Після масованого ракетного обстрілу у Кременчуці, як і в більшості міст України, зникла електроенергія. Містяни та переселенці одразу вирушили у Пункти незламності. У Кременчуцькому районі за словами керівника КРВА Олега Лєдніка запрацювали усі пункти незламності.

«Кременчуцький Телеграф» вирішив оглянути роботу кількох Пунктів незламності й на собі протестувати як обслуговують кременчужан.

У центрі на площі Незалежності пункт незламності запрацював після завершення повітряної тривоги. В середині було близько двох десятків осіб, які по черзі не поспішаючи заряджали мобільні телефони. Поруч сиділи кілька літніх людей, які «ловили інтернет». А малеча мала змогу пограти іграшками, поки дорослі розв'язували питання із зарядженням телефонів.

 

Рятувальник розповів, що за короткий час прийняли близько 50 осіб. У цілях безпеки Пункт незламності не працює під час повітряної тривоги. Також вони у журналі реєструють усіх, хто завітав до пункту, щоб вести статистику.

 

Біля Будинку торгівлі містяни згуртувалися, щоб разом відкрити двері, адже на той час у місті було відсутнє електропостачання.

У гімназії № 19 на вході усіх присутніх реєструють у журналі, там фіксують час приходу/виходу, ім'я та прізвище. Тому необхідно мати з собою документ який посвідчує особу (паспорт, посвідчення, водійські права). Можна як у Дії, так і паперовий документ.

Всередині присутні мали змогу зарядити телефон та скористатися зарядкою, якщо не взяли з собою.

 

Як повідомили телеграфу, то у цьому пункті виникли проблеми з провайдером. Його змінять з січня, проте до кінця року тут на жаль відсутній Wi-Fi.

— Коли довго лунала повітряна тривога та зникло світло, то зрозуміла, що необхідно перейти до Пункту незламності, — розповіла жінка.

Люди спокійно реагували на відсутність світла, води та опалення. Вони розуміють, що російські війська обстрілюють нашу інфраструктуру, й на її відновлення необхідний час.

 

Малеча сидить у телефоні або малює ручками та олівцями.

— Як ви ставитися до того, щоб повернути дітей до навчання? — поцікавилися у мами з дітьми.
— Минулого тижня навчання, через відсутність електроенергії, майже не було. Проте безпека дітей важливіша, — сказала жінка й додала, що не готова віддати наразі дітей до школи.

Зверніть увагу, що Пункт незламності працює з 5.30 до 22.30. Під час комендантської години пункти не працюють. Також не у всіх пунктах є укриття. Наприклад у гімназії 19 під час повітряної тривоги пункт зупиняє роботу.

 

У дитячому садочку, який знаходиться трохи подалі по вулиці Шевченка, роботу не запустив. Чергова повідомила ТЪ, що не отримали команду про запуск пункту.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх