На Молодіжному не працює рентген: куди треба звертатися кременчужанам (доповнено)

6.11.2022, 15:05 Переглядів: 2 790

 

З флюорографією теж не все так просто

У консультативно-діагностичному центрі КНМП «ЛІЛ «Кременчуцька» на Молодіжному (колишня четверта поліклініка по проспекту Лесі Українки, 80) неможливо зробити рентгенографію на новенькому цифровому апараті у свіжовідремонтованому кабінеті №107. У медичному закладі одні кажуть, що планові роботи, інші - що приміщення залило після пуску опалення. Коли відремонтують дороговартісне обладнання та безоплатно робитимуть знімки, невідомо.

Якщо ж вам наразі потрібно зробити флюорографію у цьому медичному закладі, результат доведеться почекати. Адже лікар, який дає висновки, знаходиться у відпустці. Водночас у адміністрації КДЦ розповіли, що процес отримання результатів флюорографії відбувається у штатному режимі.

 

Варто зауважити, що з 7 до 21 листопада рентген у кабінеті №77 у приміщенні КНМП «ЛІЛ «Кременчуцька» на Лікаря Парнети (колишня Павлова), 2, працюватиме з 8.00 до 13.30, а далі хворим пропонують звертатися до кабінету №107 у КДЦ по Лесі Українки, 80 на Молодіжному. Але чи працюватиме там з понеділка новенький рентген, невідомо. Хоча в адміністрації КДЦ запевнили, що запрацює.

 

Водночас викликає подив і нерозуміння той факт, що у 220-тисячному місті з великою агломерацією працює всього 2 рентгенкабінети для безоплатного дослідження грудної клітини, у той час як пандемія COVID-19 нікуди не зникла. Ба більше, медики очікують «прихід» з-за кордону нових мутацій цього коронавірусу. Тож у Кременчуці у маленькому коридорі без вентиляції очікують у «живій» черзі і потенційні хворі на COVID-19, і люди без ознак ГРВІ, багато з яких знаходяться у зоні ризику по цьому коронавірусу.

Нагадаємо, що минулого року було отримано сучасний цифровий рентгенапарат для КДЦ по просп. Лесі Українки, 80. А вже цьогоріч там проведено поточний ремонт: замінено дах, електромережі, системи водопостачання та водовідведення, закуплено нові меблі та оргтехніку. У серпні міський голова заявив, що всі роботи проведено за бюджетні гроші.

(Доповнено)

7 листопада рентгенкабінет №107 продовжує не працювати. Добре, що цього разу з'явилося оголошення для пацієнтів з розясненням, де кременчужани та вимушені переселенці можуть безоплатно зробити рентгенографію за електронним направленням у межах Програми медичних гарантій - у кабінеті №4 у приміщенні КНМП «ЛІЛ «Кременчуцька» на вул. Лікаря Парнети (колишня Павлова), 2.

 

На дверях кабінету флюорографії №108 КДЦ також з'явилося оголошення з певними роз'ясненнями. Хочеться сподіватися, що такі оголошення з'являтимуть вчасно та без «нагадувань» від кременчужан і ЗМІ про важливість дотримання необхідного рівня пацієнтоорієнтованості сучасної кременчуцької медицини. Адже комунальні медичні заклади надають жителям громади медичні послуги не безкоштовно, їм за це платить НСЗУ з податків громадян. Тому ці послуги мають бути належної якості.

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх