НАБУ і САП завершили розслідування корупційної схеми під час ремонту доріг на Полтавщині

6.11.2022, 14:14 Переглядів: 1 801 Коментарів: 1

 

Директора держпідприємства підозрюють у зловживанні службовим становищем та нецільовому використанні коштів

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування «схеми» під час ремонту доріг на Полтавщині.

Про це повідомили в пресслужбі НАБУ.

Директора державного підприємства із утримання доріг у Полтавській області підозрюють у зловживанні службовим становищем та нецільовому використанні 29 млн грн із державного дорожнього фонду.

За інформацією бюро, у 2018 році підозрюваний організував закупівлю послуг з розробки проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту трьох автомобільних доріг загального користування місцевого значення. При цьому в бюджеті не було передбачено фінансування робіт.

- Проєктування замовили в чотирьох пов’язаних між собою приватних компаній, заздалегідь підібраних очільником держпідприємства, які не мали відповідного досвіду та спеціалістів. Аби приховати корупційну схему й надати їй видимості законної, посадовець одноосібно поділив предмет закупівлі на 22 ділянки. Це дозволило йому придбати відповідні послуги у наперед визначених компаній без оголошення відкритих торгів, за процедурою допорогових закупівель, – зазначили в НАБУ.

Із бюджету витратили на ремонтні роботи 29 млн грн. Під час проведення експертизи встановили, що вартість розробки проєктно-кошторисної документації була завищена на понад 5,52 млн грн. Це сталося через поділ доріг на 22 ділянки.

У вересні 2022 року посадовцю повідомили про підозру.

Стороні захисту обвинуваченого відкрили матеріали справи для ознайомлення.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

913
6 листопада 2022 15:52

Будуть цю справу мусолити-мусолити пока всі про неї забудуть. Такі, нажаль, у нас закони, а закони придумують депудятли які як короста сидять на тілі України. Яскравий приклад. Мені той Мельник взагалі не цікавий, а мусолять цю справу з 2014-го вже дев'ятий рік. Ніяк не можуть розібратись винні підсудні чи ні? Отак буде й цими хитро*опими. 


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх